Buna ziua,am si eu o intrebare la dumneavoastra.vreau sa divortez de.. sotul meu,pe cale amiabila ,la notariat.Dorersc sa stiu cit dureaza si ce acte trebuie sa depunem la notariat.in cit timp se va pronunta desfacerea casatoriei pe cale amiabila? Va multumesc din suflet pentru raspuns.Dorim sa se termine cit mai repede.
Divorțul pe cale notariala se finalizaeaza in aproximativ 30 de zile.
Dacă din căsătorie au rezultat si copii minori se va face si o ancheta psiho-sociala. Competent este notarul de la locul încheierii casatoriei sau de la domiciliul comun al sotilor. Când depuneri cererea pentru divorț soții pot fi si reprezentati prin procura autentica insa la eliberarea certificatului de divorț trebuie sa fie ambii prezenți.
Costurile diferă de la un notariat la altul .
Așa este puteți merge si la starea civilă insa acolo nu este gratis! In plus dacă din căsătorie rezulta copii , divorțul se poate face numai la notar sau la instanța.
Divort
Iuliuss
As dori sa stiu care este cea mai simpla, rapida si putin costisitoare cale de divort, evitand instanta de judecata. Mentionez ca suntem casatoriti de 20, ... (vezi toată discuția)