avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort pe cale amiabila
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort pe cale amiabila

Se poate divorta pe cale amiabila daca avem copii minori? Daca da, ce trebuie sa fac? Va multumesc anticipat!
Da, puteti alege calea amiabila (prin mediere) pentru a discuta toate detaliile referitoare la consecintele divortului cu minori: exercitiul drepturilor parintesti, stabilirea domiciliului copiilor, contributia parintilor la intretinerea copiilor, numele sotiei dupa divort, partajul bunurilor comune, etc. Acordul rezultat este depus la instanta care desface casatoria si emite o hotarare de expedient pe baza intelegerii dintre fostii soti.
Puteti divorta la notar pe cale amiabila. Competent este notarul de la locul incheierii casatoriei sau de la domiciliul comun al sotilor. In termen de 30 de zile se va efectua ancheta psiho sociala facuta de Autoritatea tutelara la cererea notarului care va instrumenta divortul. daca sotii se inteleg asupra exercitarii autoritatii parintesti in comun si cu privire la domiciliul minorului dupa divort dureaza 30 de zile.
Ultima modificare: Vineri, 18 Octombrie 2013
ContSters250994, utilizator
Daca aveti aspecte asupra carora nu ati cazut de comun acord cu sotul, apelati la mediere. Daca aveti acord total asupra tuturor detaliilor, mergeti direct la notar. Aveti aici un material foarte folositor: [ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 18 Octombrie 2013
BIROU DE MEDIATOR - IULIA CRISTINA UTA, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu copil prin notariat mihmag mihmag 1.In cazul unui divort cu copil minor/12 ani/ prin notariat ce acte sunt necesare ? Copilul mai trebuie audiat la judecatorie sau depinde de intelegerea ... (vezi toată discuția)
Divort Iuliuss Iuliuss As dori sa stiu care este cea mai simpla, rapida si putin costisitoare cale de divort, evitand instanta de judecata. Mentionez ca suntem casatoriti de 20, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! in ceea ce priveste divortul prin acord, poate fi obtinut daca exista copii minori? luminita2 luminita2 Intentionez sa divortez, sotul a fost de acord in cele din urma si, dupa cum m-am documentat pe internet,cea mai buna si mai rapida solutie ar fi divortul prin ... (vezi toată discuția)