avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1222 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Inregistrare facturi anulate de instanta
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Inregistrare facturi anulate de instanta

Situatia sta cam asa: am cateva facturi emise in 2008 anulate printr-o hotarare judecatoreasca definitiva in 2012. Valoarea totala a acestor facturi este in jur de 100.000 lei.
Cum inregistrez in contabilitate aceasta situatie? Trebuie sa fac o factura de anulare?
In anul 2008 cota de TVA era de 19% iar impozitul pe venit 2,5%. In plus in anul 2009 a intervenit acea minune de forfetar iar in cazul in care anulez acele facturi ma incadrez la o cota de impozit pe venit inferioara celei pe care deja am declarat-o si platit-o. Trebuie sa depun si declaratii rectificative si sa-mi corectez impozitul?

Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Regularizare tva cristina_71 cristina_71 Buna seara. Intrebarea mea este daca pot regulariza facturi in 2013 care au fost emise in 2009. Si as mai intreba daca trebuie modificat rezultatul ... (vezi toată discuția)
Intreprindere familiala platitor tva pohata pohata BUNA ZIUA va rog sa-mi comunicati la [b]IF platitor tva[/b] ce documente trebuie sa depun la finante,firma fiind infiintata la iunie 2009,am depus decont ... (vezi toată discuția)
Cota de tva felisana felisana Pentru o lucrare efectuata in anul 2008 s-a ajuns in instanta pentru neincasarea acesteia. Facturile au fost emise cu cota de tva de 19 %, iar acum in anul ... (vezi toată discuția)