avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA cota de tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

cota de tva

Pentru o lucrare efectuata in anul 2008 s-a ajuns in instanta pentru neincasarea acesteia. Facturile au fost emise cu cota de tva de 19 %, iar acum in anul 2012 in urma unei expertize judiciare efectuate de instanta, s-a stabilit ca mai trebuie sa facturam suma de 3000 lei ( s-a omis facturarea acesteia in 2008). Cu ce cota facturez?
eu as opta pentru cota de 19%
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 15:31, 28 Noiembrie 2012
se aplica cota in vigoare la data faptului generator (efectuarea lucrarilor).
daca tva aferenta acestei sume nu a fost declarata la momentul respectiv, datorati dobanzi si penalitati de intarziere fiscului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva factura in 2011 cu 24% pt lucrare receptionata cu 19% ? acsa acsa Comanda primita pentru o lucrare in 2008 in euro pentru a fi executata in Romania. Suma totala comanda = Suma fara TVA+[b]TVA 19%.[/b] Se executa ... (vezi toată discuția)
Deducere tva sincer sincer Buna ziua, Sunt o firma cu TVA la incasare.In iunie 2012 impreuna cu alta firma am facut o lucrare;acea firma mi-a taiat mie fact. pt a-si incasa banii iar eu ... (vezi toată discuția)
Lucrare de investitie(constructii+montaj) MSG MSG Lucrare de investitie(constructii+montaj) finalizat cu proces verbal la terminarea lucrarilor in perioada 2007-2009. In modelul PV la terminarea lucrarilor ... (vezi toată discuția)