avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Furt la serviciu
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Furt la serviciu

buna ziua.lucrez la o firma de livrari si am comis urmatoarea fapta.am emis niste facturi pe o anumita firma,doar ca marfa respectiva nu a intrat in acea firma.mai exact eu o vandusem si am sustras banii. firma la care lucrez urma sa scoata banii de la acea firma nestiind ca eu nu am intrat niciodata in firma respectiva.dupa un timp s-a aflat asta si am fost nevoit sa recunosc ca am emis facturi pe firma respectiva si ca marfa o vandusem eu. acum sunt fortat sa restitui suma de 10.000 lei noi intr-un timp prea scurt.neavand acei bani,sunt amenintat ca voi fi dat in judecata.ce risc si ce rezolvare as avea?in cat timp mi se va sterge de pe cazier faptul ca mi se va deschide dosar penal?
fapta pare destul de grava, din ce am inteles ar fi vorba despre o delapidare, un fals in inscrisuri sub semnatura privata, cu un prejudiciu de 10.000...nu mi se pare o suma atat de mare
v-as recomanda, ca in cazul in care si cel pagubit este de acord, sa faceti un angajament de plata pe o perioada mai lunga, in care va obligati ca lunar sa restituiti o suma de bani convenita
Ultima modificare: Duminică, 4 August 2013
Ciprian_st, utilizator
Da, de infractiunea de delapidare pare sa fie vorba in concurs cu alte infractiuni de fals.

Incercati sa achitati o parte din prejudiciu ca sa va ajute in procesul penal.
pana acum am restituit 2.000 de lei.problema este ca vrea banii cat mai repede.chiar si in decurs a doua saptamani,maxim o luna.ce as putea pati in acest caz?
O sa depuna plangere penala impotriva dvs probabil si veti fi cercetat pentru infractiunile mentionate mai sus.
si in urma cercetarii ce as putea pati.adica,care ar fi posibilele sentinte de finalizare?

Alte discuții în legătură

Acuzat de delapidare ºi furt calificat. la ce pedeapsã sã mã aºtept? Villy_X Villy_X In cursul acestui an am fost acuzat de firma la are am lucrat de delapidare si furt calificat si s-a facut si o plangere penala impotriva mea.Faptul pentru ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa delapidare andreea2003 andreea2003 buna ziua, indraznesc sa va adresez si eu cateva intrebari: - am luat de la banca la care lucrez suma de 27500 eur, facandu-mi un overdraft neautorizat pe ... (vezi toată discuția)
Furt sau delapidare? danielbks danielbks Am luat recent din incasarile zilnice suma de 3000 ron pe care nu pot sa ii pun inapoi momentan, si angajatorul stie despre acest lucru. as dori un sfat va rog ... (vezi toată discuția)