avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Relatia de \\"intreprindere legata\\" cf. Legii ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Relatia de "intreprindere legata" cf. Legii nr.346/2004

In conformitate cu legea 346/2004, art. 4.4 :
(4) Intreprinderile intre care exista oricare dintre raporturile descrise mai sus, prin intermediul unei persoane fizice sau al unui grup de persoane fizice care actioneaza de comun acord, sunt, de asemenea, considerate intreprinderi legate, daca isi desfasoara activitatea sau o parte din activitate pe aceeasi piata relevanta ori pe piete adiacente.

Va rog sa aplicati prevederea legii in urmatoarele cazuri concrete:

1. O persoana fizica detine 80% in firma A (asociat majoritar) si 60% in firma B (asociat majoritar). In acest caz intreprinderile A si B sunt legate.

2. O persoana fizica detine 30% in firma A (asociat minoritar) si 80% in firma B (asociat majoritar). In acest caz intreprinderile A si B sunt legate ?

3. O persoana fizica detine 80% in firma A (asociat majoritar) si 30% in firma B (asociat minoritar). In acest caz intreprinderile A si B sunt legate ?

Observatie: Cazul 3 este simetric cu cazul 2 deci in ambele raspunsul ar trebui sa fie probabil acelasi.

Alte discuții în legătură

Interpretarea definitiei intreprinderilor legate melyse01 melyse01 Buna ziua, Am o mare nelamurire. Vreau sa accesez finantari dar nu stiu cum sa interpretez definitia intreprinderilor legate, in cazul meu este vorba de mai ... (vezi toată discuția)
Incadrare intreprinderi ca legate, partenere sau autonome cristian.radu cristian.radu Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca se poate referitor la urmatoarea problema. Daca exista mai multe intreprinderi intre care elementul de legatura il ... (vezi toată discuția)
Societati legate/ partenere AmaliaV AmaliaV Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Eu sunt asociat unic si administrator la o societate comerciala si sotul asociat unic si administrator la o ... (vezi toată discuția)