avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... incadrare intreprinderi ca legate, partenere sau ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

incadrare intreprinderi ca legate, partenere sau autonome

Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca se poate referitor la urmatoarea problema. Daca exista mai multe intreprinderi intre care elementul de legatura il constituie persoanele fizice care sunt asociati in toate intreprinderile, cum se realizeaza incadrarea respectivelor intreprinderi?
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 12:42, 3 Septembrie 2009
Art. 44. - (1) Intreprinderile legate sunt intreprinderile intre care exista oricare dintre urmatoarele raporturi:
a) o intreprindere detine majoritatea drepturilor de vot ale actionarilor sau ale asociatilor celeilalte intreprinderi;
b) o intreprindere are dreptul de a numi sau de a revoca majoritatea membrilor consiliului de administratie, de conducere ori de supraveghere a celeilalte intreprinderi;
c) o intreprindere are dreptul de a exercita o influenta dominanta asupra celeilalte intreprinderi, in temeiul unui contract incheiat cu aceasta intreprindere sau al unei clauze din statutul acesteia;
d) o intreprindere este actionara sau asociata a celeilalte intreprinderi si detine singura, in baza unui acord cu alti actionari ori asociati ai acelei intreprinderi, majoritatea drepturilor de vot ale actionarilor sau asociatilor intreprinderii respective.
(4) Intreprinderile intre care exista oricare dintre raporturile descrise mai sus, prin intermediul unei persoane fizice sau al unui grup de persoane fizice care actioneaza de comun acord, sunt, de asemenea, considerate intreprinderi legate, daca isi desfasoara activitatea sau o parte din activitate pe aceeasi piata relevanta ori pe piete adiacente. ordonanta 27/2006

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretarea definitiei intreprinderilor legate melyse01 melyse01 Buna ziua, Am o mare nelamurire. Vreau sa accesez finantari dar nu stiu cum sa interpretez definitia intreprinderilor legate, in cazul meu este vorba de mai ... (vezi toată discuția)
Societati legate/ partenere AmaliaV AmaliaV Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Eu sunt asociat unic si administrator la o societate comerciala si sotul asociat unic si administrator la o ... (vezi toată discuția)
Intreprinderi legate sau partenere ADRIANA PRICOPE ADRIANA PRICOPE Buna seara, Am din nou nevoie de opinia voastra... Avem societatile comerciale X, Y si Z, prima detine 99% din capitalul social al firmei Y si, de asemenea, ... (vezi toată discuția)