avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... SEMNAREA CONTRACTULUI
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

SEMNAREA CONTRACTULUI

AM semnat contractul pe perioada nedeterminata cu functia de gradinar nu am facut fisa medicala mia cerut copie dupa buletin si nu am semnat protectia muncii.
VECHIMEA imi merge in situatia asta.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:10, 6 August 2013
Buna seara,

La angajare ati prezentat si un certificat medical?
Codul muncii la Art. 27. [obligativitatea avizului medical la angajare] prevede urmatoarele:
(1) O persoana poate fi angajata in munca numai in baza unui certificat medical, care constata faptul ca cel in cauza este apt pentru prestarea acelei munci.
(2) Nerespectarea prevederilor alin. (1) atrage nulitatea contractului individual de munca.
Conform art.16 alin.4 C.mun., munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca.

Asadar, pana la constatarea nulitatii c.i.m. sau pana la incetarea acestuia veti beneficia de vechime in munca.

NU am prezentat nici o fisa medicala mia cerut copie dupa buletin si am semnat contractul si mia dat un exemplar la mina atunci in final nu mai imi merge vechimea daca afla ITM.
Art.57 C.mun.:
(1) Nerespectarea oricăreia dintre condiţiile legale necesare pentru încheierea valabilă a contractului individual de muncă atrage nulitatea acestuia.
(2) Constatarea nulităţii contractului individual de muncă produce efecte pentru viitor.
(3) Nulitatea contractului individual de muncă poate fi acoperită prin îndeplinirea ulterioară a condiţiilor impuse de lege.
(4) În situaţia în care o clauză este afectată de nulitate, întrucât stabileşte drepturi sau obligaţii pentru salariaţi, care contravin unor norme legale imperative sau contractelor colective de muncă aplicabile, aceasta este înlocuită de drept cu dispoziţiile legale sau convenţionale aplicabile, salariatul având dreptul la despăgubiri.
(5) Persoana care a prestat munca în temeiul unui contract individual de muncă nul are dreptul la remunerarea acesteia, corespunzător modului de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu.
(6) Constatarea nulităţii şi stabilirea, potrivit legii, a efectelor acesteia se pot face prin acordul părţilor.
(7) Dacă părţile nu se înţeleg, nulitatea se pronunţă de către instanţa judecătorească.


Asadar, nu vad cum poate declara nul un c.i.m. ITM-ul daca afla de situatia dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contract de munca simcroitoru simcroitoru buna ziua doresc sa va adresez o intrebare: in ce caz se poate anula un contract de munca, semnat de ambele parti , inregistrat si care a fost anulat inainte ... (vezi toată discuția)
Semnat contract individual de munca inca fara examenul medical NewMenace NewMenace Buna ziua am semnat un contract individual de munca pe data de 27.03 fiind incadrat cu data 28.03 in munca, insa nici pana acum nu am efectual examenul medical ... (vezi toată discuția)
Contract de munca lovit de nulitate marianconta marianconta Buna ziua. Am un contract de munca incheiat cu data incepere 01.03, transmis revisal corect, dar nu am analizele medicale. De fapt, analizele medicale au fost ... (vezi toată discuția)