avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recuperare bani pentru apa rece inregistrata de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recuperare bani pentru apa rece inregistrata de contorul stricat

Buna seara,

In luna Noiembrie 2012 m-am mutat din apartamentul in care locuiam deoarece m-am mutat intr-o casa noua.
Pe perioada in care nu am locuit indexul de la contorul de apa rece din apartamentul meu s-a invartit in gol, fara ca robinetul sa fie pornit si a inregistrat 29 mc pana am sesizat problema.

Va rog sa ma sfatuiti cum pot rezolva aceasta problema. Administratorul a insistat sa platesc cei 29 mc de apa rece.
Consumul de apa rece pe bloc nu reflecta cei 29 mc de apa rece inregistrati de contorul din apartament, caz in care administratorul blocului a bagat acesti bani in buzunar.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 15:27, 5 August 2013
Avand in vedere diferenta de clasa metrologica intre contoarele de bransament si cel individual,contorul de bransament imobil de clasa A este mult mai sensibil si inregistreaza valori de consum apa pe care contorul individual de categoria C nu il poate inregistra
Gasiti la Documente utile,subiect in care se discuta diferenta de clada de precizie a contoarelor de inregistrat consum utilitati si cum un consum individual chiar daca nu este evidentiat si inregistrat de contorul individual din apartament se inregistreaza de catre contorul de bransament
Daca contorul individual a inregistrat un consum apa rece ,in calitate de proprietar aveti obligatia principala sa achitati valoarea consumului si concomitent pentruindepartarea situatiilor neplacute, sa verificati metrologic eventual sa inlocuiti contorul individual
Cum ati ajuns la concluzia ca valoarea total facturata consum apa pe imobil rece nu contine si cei 29 mc inregistrati de contorul dvs ?
Multumesc pentru raspuns.

Numarul de mc. de apa rece din factura pentru bloc in luna respectiva este mai mic decat suma numarului de mc. de apa rece aferent fiecarui apartament.

Eu nu am locuit in apartament si nu am consumat apa rece.

Ultima modificare: Luni, 5 August 2013
alina_valentina, utilizator
As dori sa aflu cum pot proceda in cazul in care administratorul refuza sa imi scada cei 29 mc de apa.

Totalul de m.c. declarat de fiecare apartament in parte este mai mare decat consumul reflectat de contorul blocului.
alina_valentina a scris:
In luna Noiembrie 2012 m-am mutat din apartamentul in care locuiam deoarece m-am mutat intr-o casa noua.

In luna noiembrie 2012, atunci cand v-ati mutat, ati prezentat la asociatie indexul de atunci?
In luna decembrie ati citit si raportat indexul?
.....
In fiecare luna ati citit si raportat indexul?
Pe perioada in care nu am locuit indexul de la contorul de apa rece din apartamentul meu s-a invartit in gol, fara ca robinetul sa fie pornit si a inregistrat 29 mc pana am sesizat problema.

In ce luna ati depistat ca apometrul se invarte in gol si pe cine ati sesizat?
Va rog sa ma sfatuiti cum pot rezolva aceasta problema. Administratorul a insistat sa platesc cei 29 mc de apa rece.

E greu de crezut ca un apometru prin care nu trece apa, un apometru care are robinetul inchis inainte de el, se invarte in gol. Cum adica, va uitati la el, dumneavoastra si administratorul si apometrul se invarte chiar daca apa nu picura nicaieri? Luati-l si duceti-va cu el la un laborator de metrologie sa-l verifice dar ar fi o minune ca acesta sa se invarta chiar si tinandu-l in mana :worthy:
Poate ca in aceasta perioada (6-7 luni) ati mai udat florile, ati facut curatenie, a picurat continuu la rezervorul de la wc sau la un robinet defect...
...administratorul blocului a bagat acesti bani in buzunar.

Ar fi putut sa bage banii in buzunar daca i-ar fi trecut pe lista de plata si daca nu a eliberat chitanta atunci cand ati platit. Dar daca aveti chitanta ca ati platit inseamna ca banii sunt in casieria asociatiei, inregistrati in registrul de casa si sting datoria dumneavoastra care era afisata pe lista de plata iar luna in lista afisata dupa aceasta plata nu o sa apara restante.
Verificati daca a inregistrat suma incasata de la dumneavoastra apeland la cenzorul asociatiei sau la presedinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mi s-a stabilit un consum foarte mare de apă la baie (peste 400 mc). Într-adevăr am o defecțiune încă neremediată, dar chiar și-așa consumul mi se pare enorm. mă puteți sfătui ce să fac? Abby_Aimee Abby_Aimee A reiesit ca am un consum lunar foarte mare la apa rece la baie, este vorba de 400 si ceva de mc, un consum imens. Am, intr-adevar, o scurgere la apa rece pe ... (vezi toată discuția)
Asociatia imi trece consum mai mare de apa florenta_22 florenta_22 La noi la asociatie apometrele sunt citite de incasator (casierul), dar niciodata nu stim cand vine sa le citeasca, nu pune afis, vine cand vrea, dupa-amiaza ... (vezi toată discuția)
Diferenta mare intre citirile apometrelor din apartamente si contorul general de apa rece zamcanuvictoria zamcanuvictoria Ne confruntam cu aceasta problema de mai bine de un an. Am verificat la metrologie contorul general - este in parametri. Am verificat daca exista eventuale ... (vezi toată discuția)