avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturile femeii dupa casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturile femeii dupa casatorie

Buna seara,am si eu o intrebare,ce drepturi la casa sotului am,daca suntem casatoriti legal,si avem si doi copii minori,dar el mai avand un copil cu alta femeie,dar fara sa fii fost casatoriti cu acte.va rog foarte mult sa imi raspundeti urgent.Va multumesc.
Daca acea Casa este a sotului dvs, bun propriu, adica dvs nuati contribuit cu nimic si nu este achizitionata in timpul casatoriei cu dvs, la divort nu veti avea niciun drept la acea Casa, iar la un eventual deces al sotului dvs, daca dvs veti supravietui , veti veni la mostenire in calitate de sotie supravietuitoare in concurs cu toti copii domnului inclusiv cu cel din afara casatoriei cu dvs. Toti copii din casatorie sau din afara casatoriei au aceleasi drepturi.
Daca bunul este achizitionat in timpul casatoriei cu dvs este bun comun si se prezuma o cota de contributie de 1/2 pt fiecare sot. In caz de deces, in masa succesorala, daca bunul este comun, va intra doar cota parte de 1/2 care se imparte asa cum am spus si mai sus, intre dvs si toti copii dansului, restul de 1/2 va apartine cu titlu de bun comun.
Va multumesc pt raspuns,dar deocamdata casa inca nu este pe numele sotului,urmeaza ca parintii lui sa i.o dea lui,dar o camera si o bucatarie,sunt facute in timpul casatoriei noastre,dar nu prea am cum sa demonstrez acest lucru.
Care intrebare?? Pentru bucatarie si camera trebuie sa demonstrati cu ce bani ati participat. Nefiind proprietari aveti cel mult un drept de creanta dar trebuie sa demonstrati acest lucru cu facturi chitante ...
am inteles,multumesc
Daca parintii ii vor vinde imobilul in timpul casatoriei cu dvs, atunci acest bun va deveni comun.

Alte discuții în legătură

Recasatorie , ce se intampla cu fiul mostenitor magika2002 magika2002 Buna ziua, as dori sa ma recasatoresc, eu am o garsoniera si o fata iar sotul o casa si un baiat . Ce drepturi are baiatul lui in garsoniera mea, si ... (vezi toată discuția)
Divort si partaj steffyuly steffyuly buna ziua. as dori sa stiu ce bunuri i se cuvin sotului meu in cazul unui divort -terenul si casa in care locuim sunt donate de mama mea in timpul ... (vezi toată discuția)
Testament, donatie?? ContSters93711 ContSters93711 Buna ziua, V-as ruga sa-mi spuneti care este solutia cea mai potrivita in urmatorul caz: eu si sotul meu avem copii din casatoriile anterioare. Fiecare la ... (vezi toată discuția)