avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort si partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort si partaj

buna ziua.
as dori sa stiu ce bunuri i se cuvin sotului meu in cazul unui divort
-terenul si casa in care locuim sunt donate de mama mea in timpul casatoriei-donatia este pe numele meu,1/3 fiind mostenire in urma tatalui decedat
-pe acelasi teren avem o casa in constructie
-doua terenuri mostenite in urma decesului parintilor mei
-o masina cumparata de sotul meu inaintea casatoriei
-o masina cumparata in timpul casatoriei
precizez ca suntem impreuna de 13 ani,casatoriti de 3 si nu avem copii
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:31, 30 Mai 2013
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Casa si terenul donat precum si cele 2 terenuri mostenite sunt bunurile dvs proprii, nu intra in masa partajabila.
Masina sotului dinainte de casatorie este bunul propriu al acestuia, daca ati contribuit la achizitionarea ei va trebui sa demonstrati acest lucru.

Va face obiectul partajului masina dobandita in timpul casatoriei si casa aflata in constructie, 50 % cota prezumata de lege.
La casa, e discutabil, trebuie vazut stadiul, daca e finalizata sau nu... Colega are dreptate, dar sunt amanunte de stabilit pentru a vedea cum se va imparti casa. De fapt ea va apartine dv., sotul avand un drept de creanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dificil! ce sanse am sa obtin ceea ce mi se cuvine daca ... Clarissa Matei Clarissa Matei Partaj dificil! Ce sanse am sa obtin ceea ce mi se cuvine daca fostul sot a trecut toate bunurile,firma pe numele altor persoane? 1. Masina pe care o ... (vezi toată discuția)
Drepturi anisor30 anisor30 Buna ziua ,am si eu o problema ,sunt casatorita de 10 ani si am un baietel de 6 ani si locuim intr-o casa mostenita de la tatal lui in urma decesului acestuia ... (vezi toată discuția)
Divort micula micula buna ziua...fiica mea este casatorita de 7 ani , are un copil din aceasta casatorie si o casa a carei contructie a inceput in urma cu 2 ani iar in luna iunie ... (vezi toată discuția)