Conform legii, autoritatea parinteasca se exercita in comun. Pentru motive intemeiate, daca este in interesul minorului, instanta poate dispune ca numai unul dintre parinti sa exercite acest drept.
Din ceea ce relatati Dvs nu rezulta ca ar fi intrunite conditiile cerute de lege, simpla dorinta a unuia dintre parinti nefiind de natura a determina pronuntarea unei astfel de hotarari.
Imprejurarea ca nu va intelegeti cu tatal copilului nu ar trebui sa aiba impact asupra relatiilor mama copil. Daca tatal va ameninta si va santajeaza puteti apela la politie pentru rezolvare.
Chiar daca tatal va exercita singur autoritatea parinteasca sau chiar daca ati fi decazuta din drepturile parintesti, intretinere tot datorati copilului.
N-are ce favoruri sa va ceara, platiti pensie 1/4 din venituri si mai departe, e problema dvs daca vreti sa va vedeti copilul sau faceti ceva pt a-l vedea.
Era bine sa va fi gandit inainte ca nu vreti acest copil.
Dv. nu doriti sa renuntati la drepturile parintesti, ci la obligatii. Greu.
Ca sa nu va mai santajeze, obtineti o hotarare in instanta cu obligatiile dv. si le executati intocmai si nimic mai mult.
Totusi, ganditi-va si la copilul ala, poate cereti si un program de vizita, ceva pentru el.
Succes!
Stimata doamna, cu ce v-ar putea "santaja" un parinte adevarat care si-a crescut singur copilul? De ce anume ar putea "profita" el tatal, cand nici bietul copil nu are nimic de pe urma pretinsei lui mame?
Cred, mai curand, ca tatal, va tot trage de maneca sa faceti ceva, cat de cat, in numele acelui instinct matern! La ce anume doriti dvs sa renuntati (buna intrebare) ca la copil pare ca ati renuntat de cand l-ati nascut?! Vi se pare prea mult sa-i platiti macar o pensie alimentara?
Copilul nu-i o pereche de sandale iesite din moda, ca sa renuntati la el. Surpriza: parinte e o meserie pe toata viata! Ii doresc tatalui toata puterea si priceperea sa creasca cat o putea mai bine acest copil si deopotriva toata energia sa va urmareasca in instanta si pentru ultimul leu pe care l-ati datora acestui copil! Macar atat!:
este o poveste lunga...ideea este urmatoare,k eu chiar nu mi-am dorit acest copil..am avut menstruatie pana la 6 luni iar apoi nu am mai putut face avort...fiind fetita,nici burta nu crescuse.....nu era momentul sa am un copil.am avut numai de suferit din aceasta cauza...pensie alimentara nu ma deranjeaza sa platesc.bani oricum ii trimit lunar fara sa fie stabilit ceva in instanta.va multumesc pt raspuns!