avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Restituire garantie participare
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Restituire garantie participare

Am participat la o licitatie, la care a expirat perioada de valabilitate a ofertei (90 zile) si nu s-a declarat castigatorul. Pot sa cer returnarea garantiei de participare in aceste conditii? (bineinteles renuntam la licitatie, nu-mi dau seama de ce nu declara castigatorul)
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 13:08, 5 August 2013
Nu va puteti retrage, daca nu s-a declarat castigatorul. Daca anuntati ca va retrageti pierdeti GP.
Cereti clarificari, AC avea obligatia sa va ceara prelungirea ofertei si GP. Sa nu o fi cerut si sa nu fi ajuns la dvs.
Dupa raspunsul dvs. i-am sunat, raspunsul a fost ca sunt inca in faza de analiza a ofertelor. Este in regula sa fac o adresa in care sa intreb despre situatia licitatiei, deoarece oferta noastra a expirat si nu am primit cerere de prelungire a ofertei si GP, din partea lor?
Verba volant...
Conform art.6, alin.2 din HG 925 AC avea obligatia de a va solicita prelungirea ofertei si GP. Faceti adresa scrisa si cereti -le clarificari, altfel va treziti respinsi ptr. ca nu mai aveti oferta valabila.
Daca mai aveti posibilitatea, prelungiti din proprie initiativa oferta si GP si comunicati-le si lor.
Si asa nu inteleg, aveau obligatia sa va comunice prelungirea perioadei de evaluare conform ultimelor modificari din OUG 34. Procedura este organizata dupa OUG 34 ?
Ultima modificare: Luni, 5 August 2013
vlad nicolae, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire valabilitate oferta cateldestept cateldestept In cazul unei licitatii mi se cere prelungirea valabilitatii ofertei si garantiei de participare (peste cele 90 zile). 1.Sunt obligata la aceasta? 2.Pot sa ... (vezi toată discuția)
Valabilitate autorizatie pana la semnarea contractului Georgelius Georgelius Buna ziua, Aveti idee daca o autorizatie in baza careia un ofertant isi desfasoara activitatea (ofertata) trebuie sa fie valabila, ulterior depunerii ... (vezi toată discuția)
Valabilitate oferta udrea.constantin udrea.constantin Buna dimineata, In urma unei procedurii de achizitie am depus contestatie, iar autoritatea contractanta a suspendat procedura fara a solicita prelungirea ... (vezi toată discuția)