avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Drepturi chirias
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Drepturi chirias

Buna ziua,va scriu in speranta ca ma puteti ajuta cu un sfat.Locuiesc intr-un bloc ANL administrat de primarie.Deoarece am avut probleme cu centrala termica,care este lipita de bloc si deserveste doar acest bloc,adica mai exact nu mai dadea randament,asta insemnand ca arzatoarele consuma gaz dar apa calda nu mai ajunge la robinete,noi plateam practic apa rece ca si apa calda.De aceea noi locatarii am hotarat ca pana la remedierea defectiunii sa renuntam la apa calda.Asta s-a intamplat in data de 18 Iunie 2013,de atunci pana acum nu s-a luat nici o masura ,primaria nu se implica in nici un fel ,scuza la moda e ca nu sunt bani.Ce masuri am putea lua noi chiriasii?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: simona1234 , utilizator 16:28, 6 August 2013
Sa ii bateti la cap pana se satura si repara.
sa reparati din banii vostri.
1-Daca exista infiintata asociatie de proprietari la nivelul imobilului,furnizarea utilitatilor se realizeaza in baza unui raport juridic care trebuie sa contina clauze referitoare la solutionarea cazurilor de neasigurare a serviciilor la parametrii legal prevazuti
Este hazardat a emite raspuns referitor la solutionare neasigurare servicii furnizare apa calda ,necunoscand clauzele contractual asumate de parti
2-Pentru depasirea situatiei,puteti negocia cu primaria executarea reparatiilor necesare bunei functionari a CT de catre dvs,urmand ca valoarea reparatiei sa fie stornata/
recuperata din c/v utilitati de plata catre primarie
Multumesc pentru raspunsuri.Nu avem asociatie de propietari,suntem chiriasii primariei si din cate se pare este foarte greu sa negociezi ceva cu primaria.O sa recitesc contractul de inchiriere al apartamentului si o sa vedem ce putem face.O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru montarea repartitoarelor este necesara autorizatie? LISA2000 LISA2000 BUNA ZIUA, Suntem chiriasi intr-un bloc ANL doatat cu centrala comuna(caldura si apa calda), si in urma consumului foarte mare de apa calda ne-am pus \"de ... (vezi toată discuția)
Pretul gazului felicia_margareta felicia_margareta Buna ziua, As dori, daca se poate, un raspuns la urmatoarea problema: Suntchirias al unui imobil care are centrala proprie pentru furnizarea apei calde ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta intre asociatia de proprietari si asociatia de locatari(chiriasi)? MCA2014 MCA2014 Ca si chiriasi ai unui bloc ANL nu putem infiinta o asociatie de proprietari pe care sa se factureze apa, gazul de la centrala termica comuna, lumina de pe ... (vezi toată discuția)