Buna ziua. Beneficiez de indemnizatie de crestere a copilului pana la 2 ani (indemnizatia o iau pt ca am fost studenta la zi, nu m-am incadrat de la locul de munca). Din septembrie intentionez sa ma angajez. Pot beneficia de acest stimulent de 500 RON? In acesti 500 RON intra si alocatia de 200 RON?
Va multumesc!
1. - Alocatia de stat pentru copii nu are nici o legatura cu indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) sau stimulentul de insertie.
- Alocatia de stat pentru copii o primiti indiferent daca aveti venituri sau nu.
2. - Daca ati optat pentru CCC pana la 2 ani veti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani daca obtineti venituri din salarii dupa ce implineste copilul 1 an.
- Puteti sa obtineti venituri din salarii si inainte de a implini copilul 1 an dar, in acest caz, se suspenda plata indemnizatiei pentru CCC iar stimulentul de insertie se acorda dupa ce copilul implineste 1 an.
1. Da, primiti stimulentul de insertie chiar daca inainte de a naste nu ati avut venituri profesionale.
2. Conditiile pentru a beneficia de stimulentul de insertie sunt aceleasi cu cele pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
- Ori daca ati putut beenficia de indemnizatie pentru CCC puteti sa beneficiati si de stimulentul de insertie.
3. Veti beneficia de stimulentul de insertie daca veti avea venituri din salarii, asa cum v-am spus in raspunsul precedent.