avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

Buna ziua. Beneficiez de indemnizatie de crestere a copilului pana la 2 ani (indemnizatia o iau pt ca am fost studenta la zi, nu m-am incadrat de la locul de munca). Din septembrie intentionez sa ma angajez. Pot beneficia de acest stimulent de 500 RON? In acesti 500 RON intra si alocatia de 200 RON?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:40, 5 August 2013
1. - Alocatia de stat pentru copii nu are nici o legatura cu indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) sau stimulentul de insertie.
- Alocatia de stat pentru copii o primiti indiferent daca aveti venituri sau nu.

2. - Daca ati optat pentru CCC pana la 2 ani veti beneficia de stimulentul de insertie de 500 lei lunar pana implineste copilul 2 ani daca obtineti venituri din salarii dupa ce implineste copilul 1 an.
- Puteti sa obtineti venituri din salarii si inainte de a implini copilul 1 an dar, in acest caz, se suspenda plata indemnizatiei pentru CCC iar stimulentul de insertie se acorda dupa ce copilul implineste 1 an.
Dar daca eu nu am lucrat inainte, ci indemnizatia o primesc pt ca am fost studenta la zi tot mai pot primi acel stimulent?
1. Da, primiti stimulentul de insertie chiar daca inainte de a naste nu ati avut venituri profesionale.

2. Conditiile pentru a beneficia de stimulentul de insertie sunt aceleasi cu cele pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
- Ori daca ati putut beenficia de indemnizatie pentru CCC puteti sa beneficiati si de stimulentul de insertie.

3. Veti beneficia de stimulentul de insertie daca veti avea venituri din salarii, asa cum v-am spus in raspunsul precedent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulentul de insertie 92Maria 92Maria Buna seara, ma numesc Maria, am un baietel de 4 luni si 3 saptamani, in prezent primesc alocatiapt crestere a copilului si indemnizatia(600 roni) ca am fost ... (vezi toată discuția)
Concediul de crestere al copilului si contractul de munca in strainatate victoriavic victoriavic Sunt in concediu de crestere al copilului pentru doi ani ( am deja 1 an implinit din 2 ) si doresc sa plec in strainatate cu contract de munca printr-o ... (vezi toată discuția)
Stimulent de inse rtie ContSters243704 ContSters243704 buna ziua...imi puteti da un model de cerere pt stimulent de insertie? unde se depunde si cand? se depune in mom in care depun actele pt concediu de ... (vezi toată discuția)