avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Conducere fara permis. Ce se poate intampla, sfaturi.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Conducere fara permis. Ce se poate intampla, sfaturi.

Buna ziua .
In urma cu un an jumate aproape doi ani am fost prins conducand fara permis intr-un sat in provincie . Acum mi-a venit citatie pt chemare in judecata. A fost prima abatare, tocmai cumparasem masina si nu m-am putut abtine sa nu conduc un pic prin sat . Facusem scoala de soferi dar expirase .. Procurorul mi-a cerut dovada ca am facut scoala. Intre timp scoala se desfiintase si au spus ca nu mai au documentele necesare si ca nu-mi pot da o adeverinta sau ceva de genu. Am fost si la sediul politiei unde am sustinut examenul de sala, acolo mi s-a spus ca nu mi se poate da nimic in care sa constate faptul ca am sustinut examenul. Timpul a trecut, nu am mai fost contactat de procuror , eu am facut alta scoala . si tocmai am sustinut examenul de conducere fiind admis . Am luat permisul de conducere dupa 2 saptamani de cand am primit citatia.
Va rog sa imi spuneti ce se pote intampla , ce as putea sa fac in legatura cu asta . Sincer nu stiu nimic in legatura cu judecata cum merg lucrurile ce trebuie sa fac .
Va multumesc
Cel mai probabil veti primi o pedeaspsa cu suspendare.
Aveti insa o problema: permisul obtinut va fi anulat pentru ca a fost obtinut in perioada cat ati fost cercetat pentru o infractiune la regimul circulatiei.
Alte solutii ? Daca imi iau un avocat .. sunt sanse sa scap cu o amenda administrativa si fara sa-mi anuleze permisu?
Cu suspendare mi se pare prea extrem. Altii au omorat si oameni si au luat cu suspendare :))
Se poate sa primiti si o amenda administrativa chiar si in fata instantei daca se demonstreaza ca fapta savarsita de Dvs. nu prezinta pericolul social al unei infractiuni.
Este destul de greu de obtinut o astfel de solutie, insa cu o aparare juridica temeinica, nu este exclusa o astfel de situatie.
Chiar si pentru o pedepsa cu suspendare va trebuie o aparare temeinica pentru ca, in urma ramanerii definitive a sentintei, vi se va anula permisul de conducere obtinut.
Iar un nou permis de conducere il putei obtine doar dupa expirarea perioadei de incercare care inseamna pedeapsa pe care o veti primi + un termen de 2 ani de incercare.
Astfel, este de preferat ca acesta perioada sa fie cat mai scurta.
Florin888 a scris:

Alte solutii ? Daca imi iau un avocat .. sunt sanse sa scap cu o amenda administrativa si fara sa-mi anuleze permisu?
Cu suspendare mi se pare prea extrem. Altii au omorat si oameni si au luat cu suspendare :))


Cei care au „omorât și oameni” și au primit o pedeapsă cu suspendare, au săvârșit fapta din culpă, pe când D-voastră ați săvârțit-o cu intenție.

Încercați să faceți această distincție. O infracțiune săvârșită cu intenție este mai aspru pedepsită decât una din culpă.

Alte discuții în legătură

Diferenta dintre interzicearea dreptului de a conduce si anularea permisului florentin29 florentin29 Buna seara, Revin dupa ceva timp,va rog sa imi spuneti care este diferenta dintre cele 2 cazuri.Anularea permisului stiu ce presupune,dilema mea este ... (vezi toată discuția)
Examen auto shadow86rmv shadow86rmv Buna ziua. In urma unui accident rutier am primit 2 ani cu suspendare fara a mi se retine permisul de conducere nici macar o zi si as vrea sa stiu daca pot ... (vezi toată discuția)
Doresc sa stiu dupa cat timp pot sa obtin permisul de conducere? girleanu girleanu Tip solutie: Soluţionare penal Solutia pe scurt: În temeiul art. 86 al. 1 din O.U.G. nr.195/2002 republicată, cu aplic. art. 3201 C.p.p., condamnă ... (vezi toată discuția)