avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executarea silita a bunurilor din locuinta ipotecata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executarea silita a bunurilor din locuinta ipotecata

Mai avem putin timp pana cand vom fi executati silit pentru un credit ipotecar
Am rugamintea daca stiti cum se procedeaza cu executarea bunurilor din locuinta . Atunci cand creditul va fi declarat scadent ne putem astepta in orice clipa sa vina sa ne ia lucrurile din casa? Sau vor incepe cu vanzarea imobilului ipotecat si doar apoi a bunurilor din locuinta? Mie mi s-ar parea normal sa vanda imobilul si doar in cazul in care se vinde la o valoare mai mica atunci sa imi execute bunurle dar vreau sa stiu totusi la ce sa ma astept , sa imi vand si ultimele bunuri gen frigider , aragaz , etc ( o parte din mobilier am vandut-o deja )
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 09:46, 6 August 2013
In general nu sunt executate aceste bunuri, mai ales ca o parte din ele nici nu pot fi urmarite silit.Le puteti lua din casa, dupa ce se va vinde la licitatie.
Anumite bunuri nici nu sunt urmaribile: bunurile de uz personal sau casnic strict necesare debitorului si familiei sale etc.
Oricum, in cazul dvs. se scoate doar imobilul la licitatie.
Cu mentiunea ca daca nu se va indestula, pana la concurenta cu intreaga datorie, creditorul va poate executa silit si alte bunuri mobile ( de ex. autoturismul) sau venituri ( salarii etc.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde vand executorii Sever Simion Sever Simion As dori sa stiu unde vand executorii judecatoresti bunurile din casele oamenilor? Ma refer la mobile, aparatura electrocasnica, tablouri, covoare? Tot ce ... (vezi toată discuția)
Executare silita pe un apartament cu 2 ipoteci andra7 andra7 Buna ziua, Sunt intr-o situatie disperata - casa a carei proprietara este mama are dubla ipoteca de la 2 persoane diferite - un credit este la zi pe cand cu ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil IBrandusa IBrandusa Buna ziua, aveti idee din momentul primirii instiintarii executarii silite, cat dureaza pana la evacuarea din casa? Si daca e legal sa puna proprire si pe ... (vezi toată discuția)