avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... retragere nume dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

retragere nume dupa divort

Maine are loc divortul. Eu sunt in strainatate dar ma reprezinta un avocat in Romania.
As dori sa stiu daca dupa pronuntarea divortului ( a doua infatisare) si probabil ultima , mai am dreptul sa cer retragerea numelui meu pe care il poarta sotia.
Cu respect.
P.S. ...si o intrebare suplimentara : se poate rejudeca un proces de divort? In ce conditii ?
Ultima modificare: Marți, 17 Martie 2009
ContSters46325, utilizator
Art. 40 din Codul familiei
La desfacerea casatoriei prin divort, sotii se pot invoi ca sotul care, potrivit art. 27, a purtat in timpul casatoriei numele de familie al celuilalt sot, sa poarte acest nume si dupa desfacerea casatoriei.
Instanta judecatoreasca va lua act de aceasta invoiala prin hotararea de divort. Instanta, pentru motive temeinice, poate sa incuviinteze acest drept, chiar in lipsa unei invoieli intre soti.
Daca nu a intervenit o invoiala sau daca instanta nu a dat incuviintarea, fiecare dintre fostii soti va purta numele ce avea inainte de casatorie.
Se poate ataca hotararea prin care s-a pronunatat divortul in anumite conditii.
Va multumesc mult pentru raspuns. Am descoperit intre cele 2 infatisari ca sotia are conturi ascunse in bancile din Romania. Este un motiv suficient pentru rejudecarea procesului de divort? Amandoi fiind administratori cu drepturi legale la o firma. Eu sunt din strainatate si practic am deschis si sustinut firma timp de aproape 4 ani. Sotia are 2 copii din fosta casatorie. In procesul de divort apare ceva ciudat : Divort - minori si familie. Ea primeste pensie alimentara de la fostul sot. Va cere si de la mine ?
Ultima modificare: Luni, 30 Martie 2009
ContSters46325, utilizator
Divortul e divort si partajul e partaj, doua chestiuni distincte. Dv. va ganditi sa atacati o sentinta care nu s-a pronuntat inca. De ce nu-l sunati pe avocat mai degraba si-i spuneti ca nu doriti sa-i lasati numele sotiei etc. AZI.

Cat despre conturi ascunse, nu inteleg cum anume sunt ele ascunse. POate ma lamuriti.
Un copil poate avea doi tati?Nu!Nici ea nu poate primi pensie de la doi barbati pentru copii.Plateste doar tatal natural al copiilor.
Cat despre conturile sotiei.Faptul ca erau ascunse si nu stiati de ele, poate fi o bila neagra pentru aceasta la divort, insa acestea va intereseaza pentru partaj, care e cu totul altceva.
Am hotarat sa public situatia mea putin mai clar decat am exprimat-o pana acum. Am sters intentionat date relevante. Important pentru mine este cum pot sa repar greselile copilaresti pe care le-am facut. cu multumiri acestui forum care m-a ajutat intotdeauna !
"Am cunoscut aceeasta fata pe internet. Dupa 3 ani am ajuns la casatorie. Am observat ca in toata aceeasta perioada a profitat sa stringa banii trimisi de mine in diferite conturi de care nu aveam habar. Cu toate ca am suportat toate cheltuielile de intretinere a ei si a copiilor. Mai mult am sustinut si firma pana aceeasta a inceput sa devina rentabila si sa aiba profit.
Am facut zeci de drumuri in Romania, intr-o regiune greu accesibila: judetul "X". Cred ca trebuie sa il localizati intai pe harta ! . Eu am gasit cu greu orasul! Am lasat procura sa fiu reprezentat de un avocat la divort. Am fost de acord sa ii ramana tot ce am cumparat in Romania , inclusiv firma. Dar nu am avut habar ca aduna bani in conturi de care nu am avut idee si cere in continuare bani de la mine. Am descoperit intamplator. Dar am si dovezi. Sper ca e clar ce inseamna "conturi ascunse".
Problema este ca nu am incredere in acest avocat. Dar nu am avut mult de ales. Limba vorbita acolo este diferita. Din acest motiv nu vreau sa il sun azi pe acest avocat. Doar daca se poate face ceva dupa divort ar fi foarte bine.
Deasemeni am in vedere si dizolvarea firmei daca va fi posibil. Pentru aceasta voi avea nevoie de un avocat care sa ma reprezinte, fara a ma reintoarce in Romania in urmatoarele luni. Daca cunoasteti pe cineva voi ramane indatorat.
Cu mult respect . Maine la aceasta ora voi fi divortat dupa 4 ani de calvar! Pacat !
P.S.- De fapt avocatul respectiv a inaintat procesul de divort in numele sotiei. Cu toate ca a avut procura speciala de la mine. Sotia este reclamantul si eu sunt paratul (in lipsa), cu domiciliul la biroul avocatului. E curios, nu?
Ultima modificare: Miercuri, 18 Martie 2009
ContSters46325, utilizator

Alte discuții în legătură

Gata divortul hai la partaj rico3 rico3 Stimati avocati si forumisti, iata-ma gata cu recunoasterea divortului din SUA (subiectul cu dublu divort), a fost recunoscut din 2007 cu efecte juridice ... (vezi toată discuția)
Mostenire si partaj nicomarco nicomarco sunt casatorit din anul 1994 .am inceput un divort in luna februarie 2013 si, ca orice divort, este cred perioada cea mai aiurea din viata unui cuplu. am mai ... (vezi toată discuția)
Dupa 5 ani de la divort vasilepop vasilepop Inainte cu 5 zile de casatorie mama mea mi a facut procura notarial precum pot sa vand in numele ei apartamentu proprietate care l avea, eu fiind unicul ... (vezi toată discuția)