avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Dupa decesul parintilor am dezbatut succesiunea prin judecatorie, nu prin notariat. Am apelat la serviciile unui avocat,pentru a incheia o tranzactie intre mostenitori privind partajarea bunurilor. La individualizarea unei suprafete de teren arabil s-a strecurat o greseala privind amplasamentul acesteia(s-a trecut o alta locatie decat cea din titlul de proprietate. Nimeni nu a sesizat aceasta greseala decat cei de la primaria pe raza caruia se afla de fapt si se drept terenul. Am facut din nou cerere, s-a judecat in camera de consiliu si solutia a fost de respingere cererii. Ne-am adresat in termenul legal instantei superioare, solicitand acelasi lucru: "trecut locatia corecta conform titlului de proprietate". Solutia si aici a fost de respingere, deoarece nu este vina instantei,ci a redactorului. Am mers in audienta ca cineva sa ma lamureasca asupra acestei situatii. Raspunsul a fost ca trebuie deschis un proces de anulare a tranzactiei incheiate si ulterior un altul pt. partajarea corecta a bunurilor. Alti bani, alta distractie, timp pierdut cu gramada(Acest proces a durat 2 ani si aproape 2 luni).Ma intreb si intreb pe cei care se pricep la probleme juridice: Este imposibil a se indrepta acea eroare decat prin deschiderea a inca 2 procese?
Cel mai recent răspuns: jenicaprod , utilizator 12:34, 9 August 2013
Este imposibil a se indrepta acea eroare decat prin deschiderea a inca 2 procese?


Da, este imposibil deoarece instanta v-a dat ceea ce ati cerut. Eroarea nu apartine instantei si de aceea instanta nu o poate indrepta.
Va multumesc pt. raspuns. Ne avand pregatire juridica, va rog daca ma puteti lamuri asupra art. 281C.P.C.:
"Erorile sau omisiunile cu privire la numele, calitatea si sustinerile partilor sau cele de calcul, precum si orice alte erori materiale din hotarari sau incheieri pot fi indreptate din oficiu sau la cerere". La cererea cui?
Nu-mi raspunde nimeni la intrebare?:-/

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indreptare materiala? jenicaprod jenicaprod Am dezbatut taxa de succesiune dupa decesul parintilor. Suntem 2 frati si ne-am inteles perfect in privinta partajarii bunurilor mobile si imobile. Dintr-o ... (vezi toată discuția)
Greseala inscriere in titlu de proprietate - respectiv hotarare definitiva si irevocabila! pimionela pimionela Cum se poate rezolva o problema rezultata in urma inscrierii gresite a tarlalei pe titlul de proprietate dupa care s-a facut partaj la judecatorie, greseala ... (vezi toată discuția)
Indreptare eroare materiala adriana dj adriana dj am o hotarare definitiva din 2002 cauza a fost partaj succesoral .daca sa strecurat o eroare in acea hotarare mai am dreptul de a face o actiune de indreptare ... (vezi toată discuția)