Dupa decesul parintilor am dezbatut succesiunea prin judecatorie, nu prin notariat. Am apelat la serviciile unui avocat,pentru a incheia o tranzactie intre mostenitori privind partajarea bunurilor. La individualizarea unei suprafete de teren arabil s-a strecurat o greseala privind amplasamentul acesteia(s-a trecut o alta locatie decat cea din titlul de proprietate. Nimeni nu a sesizat aceasta greseala decat cei de la primaria pe raza caruia se afla de fapt si se drept terenul. Am facut din nou cerere, s-a judecat in camera de consiliu si solutia a fost de respingere cererii. Ne-am adresat in termenul legal instantei superioare, solicitand acelasi lucru: "trecut locatia corecta conform titlului de proprietate". Solutia si aici a fost de respingere, deoarece nu este vina instantei,ci a redactorului. Am mers in audienta ca cineva sa ma lamureasca asupra acestei situatii. Raspunsul a fost ca trebuie deschis un proces de anulare a tranzactiei incheiate si ulterior un altul pt. partajarea corecta a bunurilor. Alti bani, alta distractie, timp pierdut cu gramada(Acest proces a durat 2 ani si aproape 2 luni).Ma intreb si intreb pe cei care se pricep la probleme juridice: Este imposibil a se indrepta acea eroare decat prin deschiderea a inca 2 procese?
Va multumesc pt. raspuns. Ne avand pregatire juridica, va rog daca ma puteti lamuri asupra art. 281C.P.C.:
"Erorile sau omisiunile cu privire la numele, calitatea si sustinerile partilor sau cele de calcul, precum si orice alte erori materiale din hotarari sau incheieri pot fi indreptate din oficiu sau la cerere". La cererea cui?