avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... indreptare materiala?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

indreptare materiala?

Am dezbatut taxa de succesiune dupa decesul parintilor. Suntem 2 frati si ne-am inteles perfect in privinta partajarii bunurilor mobile si imobile. Dintr-o greseala a celui care a redactat tranzactia, a fost trecuta gresit locatia unui teren arabil situat intr-o alta comuna decat cea de domiciliul parintilor, chiar daca in titlu erau mentionate corect. In titlul de propr. se scrie "negru pe alb": Cetateanul X din com...... primeste in proprietate o supr. de teren pe raza com. Y. Avocatul care a redactat nu a fost prea atent si a trecut locatia terenului la adresa de domiciliu. Cand am fost pt separarea rolului parintilor, cineva din comisie a sesizat greseala si ne-a indemnat spre instanta pt. indreptarea erorii, care de fapt se spune ca nu este eroare, atata timp cand partile s-au inteles. Pe ce? Pe un teren intr-o alta comuna, teren care practic nu exista acolo?. Am facut actiunea, dar a fost repinsa pe motiv ca asa a fost intelegerea intre parti, chiar daca in titlu de proprietate erau trecute corect si domiciliul si locatia terenului, noi in localitatea de domiciliu a parintilor neavand nici macar un ar de teren arabil. Ni s-a recomandat o alta actiune in constatare (nu s-a luat de baza titlul de proprietate, ci tranzactia respectiva). Alti bani, alta distractie, alt timp pierdut. Oare nu se putea indreptarea acestei regretabile erori pe baza titlului de proprietate, a certificatului fiscal de la Primaria respectiva, unde se spunea clar ce suprafata este si unde se afla, cu vecinii trecuti corect?

Alte discuții în legătură

Succesiune jenicaprod jenicaprod Dupa decesul parintilor am dezbatut succesiunea prin judecatorie, nu prin notariat. Am apelat la serviciile unui avocat,pentru a incheia o tranzactie intre ... (vezi toată discuția)
Eroare in titlul de proprietate original ce nu se afla in posesia mea DanC11 DanC11 Buna ziua! Am urmatoarea problema: am mostenit un teren, dobandit de parintii mei prin contract VC intr-o perioada in care nu era necesar efectuarea ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate redactat gresit Stelul Stelul 1) in 2007 am primit titlul de proprietate in care la categoria de folosinta este consemnat pasuni desi in procesul de punere in posesie care a stat la baza ... (vezi toată discuția)