avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Eroare in titlul de proprietate original ce nu se afla ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Eroare in titlul de proprietate original ce nu se afla in posesia mea

Buna ziua!
Am urmatoarea problema: am mostenit un teren, dobandit de parintii mei prin contract VC intr-o perioada in care nu era necesar efectuarea intabularii. Acum, dupa decesul parintilor mei, doresc sa intabulez terenul, motiv pentru care am descoperit ca in titlul de proprietate original s-au trecut gresit numerele de parcela. Titlularii din titlul respectiv nu mai traiesc si nici nu au mostenitori in mod oficial, din ce am inteles (nu s-ar fi scos nici anexa24). Pe acel titlu erau 2 proprietati, una cumparata de parintii mei si una cumparata de unul dintre mostenitorii prezumtivi ai celor din titlul de proprietate. Din fericire stiu la ce notar s-a efectuat aceasta tranzatie si implicit, acolo ar trebui sa fie si acest titlu. Problema este ca acest mostenitor neoficial refuza sa ma ajute sa realizez demersurile administrative pentru corectarea titlului de proprietate. Ce posibilitati as avea totusi sa solutionez aceasta problema? Din ce m-am informat pana acum, doar cu titlul de proprietate in original pot efectua corectarea erorii, ce poate fi obtinut doar de titlulari/mostenitorii titularilor titlului.
Cel mai recent răspuns: DanC11 , utilizator 16:08, 23 Iulie 2022
Buna ziua,

In masura in care este o eroare savarsita de catre notarul public la momentul intocmirii actului de vanzare-cumparare se poate solicita notarului rectificarea erorii. Ramane de analizat daca este o eroare de redactare (sens in care se analizeaza istoricul proprietatii) sau o eroare a obiectului contractului savarsita la momentul la care partile s-au inteles cu privire la bunului care se va tranzactiona.

Cu stima.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Iulie 2022
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine, Avocat
Eroarea este in titlul de proprietate, din momentul in care a fost eliberat de stat, și ulterior s-a propagat eroarea mai departe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu de proprietate elmarian10 elmarian10 Buna seara. Doreasc sa va expun urmatoarea situatie: la decesul parintilor mei am mostenit un teren agricol de 4 hectare impreuna cu cei trei frati ai mei. ... (vezi toată discuția)
Eroare in titlul de proprietate dupa iesirea din indiviziune!!!!! giani62 giani62 Va rog sa ma ajutati in ceea ce urmeaza:pe un titlu de proprietate sint 4 mostenitori;titlul a fost modificat de citeva ori pentru numerotarea eronata a ... (vezi toată discuția)
Anexa 24 AlexTP AlexTP Dorin să facem succesiunea pe un teren extravilan, pe titlul de proprietate sunt 4 moștenitori la care se împart 4 hectare. Unul din ei este bunicul și am ... (vezi toată discuția)