avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Eroare in titlul de proprietate dupa iesirea din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Eroare in titlul de proprietate dupa iesirea din indiviziune!!!!!

Va rog sa ma ajutati in ceea ce urmeaza:pe un titlu de proprietate sint 4 mostenitori;titlul a fost modificat de citeva ori pentru numerotarea eronata a tarlalelor,etc,iar intr-un final s-a facut iesirea din indiviziune,cadastrul si intabularea fiecarui teren in parte pe mostenitori,dar,la final ,dupa legalizarea actelor la notariat pentru fiecare in parte,s-a constatat faptul ca titlul inca mai contine 1(una)greseala de tarla!!!!
Va rog sa-mi spuneti cum pot proceda pentru modificarea erorii,avind in vedere ca unul dintre mostenitori detine titlul de proprietate si NU VREA SA-L MAI DEA NIMANUI?!?!?!?
Ultima modificare: Luni, 3 Martie 2008
giani62, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Popescu , Avocat 13:41, 3 Martie 2008
Mergeti la notariatul unde ati facut actele, cereti o copie autentificata dupa titlu, desi fiecare mostenitor ar trebui sa aiba titlul lui, dupa care faceti o cerere, la acelasi notar si cereti indreptarea erorii materiale.
Bafta.
Cred ca rectificarea trebuie sa o faca in Titlul de proprietate si nu se face la notar. ;)
Rectificarea Titlului de proprietate o poate face doar emitentul acestuia.
Sau in instanta...
daca actul care a avut la baza titlul a preluat eroarea, trebuie si acesta rectificat... :D Asta se poate face la notar, daca vor toti mostenitorii...
este vorba ...din ce am inteles eu .... de Titlul de proprietate dupa care s-a facut iesirea din indiviziune, iar rectificarea lui o poate face Prefectura judetului care a emis titlul, iar in caz de refuz instanta.
Da, absolut de acord cu tine.
Asta spuneam si eu, o poate face emitentul sau instanta.
Si in functie de cat de mult respecta actul mde partaj titlul de proprietate eronal, e posibil eroarea sa se fi transferat si acolo.

Alte discuții în legătură

Multumesc!!! giani62 giani62 Sint si eu un "pui" de jurist in devenire,multumesc mult pt recomandari,insa as dori mortis sa-l chem in judecata pe cel ce a "monopolizat" titlul de ... (vezi toată discuția)
Va rog sfat in legatura cu vecini pusi gresit in titlu de proprietate mirabela_nicu mirabela_nicu buna ziua, problema mea este ca eu am cumparat un teren si am vecini inversati,adica cel de la N e la SUD cel de la VEST la EST, greseala mea este ca am ... (vezi toată discuția)
Numar tarla si parcela gresita in contract de vanzare cumparare mainutzel mainutzel Buna ziua, V-as ruga daca se poate sa ma ajutati cu niste sfaturi legate de o anumita situatie la care incerc sa gasesc o rezolvare.Am cumparat acum 2 ani un ... (vezi toată discuția)