avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... va rog sfat in legatura cu vecini pusi gresit in titlu ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

va rog sfat in legatura cu vecini pusi gresit in titlu de proprietate

buna ziua,
problema mea este ca eu am cumparat un teren si am vecini inversati,adica cel de la N e la SUD cel de la VEST la EST,
greseala mea este ca am vazut dupa ce am facut contractul,si pe titlu apere la fel,am crezut initial ca au facut greseala cei de la notariat,va rog sa imi spuneti ce as puta face ?si daca voi avea probleme cu aces lucru?
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ceci , utilizator 22:01, 6 August 2008
Acesta eroare nu va afecteaza dreptul de proprietate (presupunand ca imobilul este identificat cu adresa, numar cadastral si/sau numar de carte funciara).
In cazul dvs trebuie sa cereti rectificarea titlului; in cazul in care acesta este un titlu emis in baza Legii 18, mergeti la Primaria in raza careia se afla terenul si faceti o cerere de rectificare; in baza rectificarii titlului, se vor rectifica si actele de instrainare subsecvente.
nu va speriati de eroare!
Nu afecteaza dreptul de proprietate si puteti cere rectificarea titlului de proprietate
Rectificarea titlului de proprietate nu o poate face primaria(in speta comisia locala de fond funciar) ci doar comisia judeteana de fond funciar care este emitenta actului. in functie de practica acestora, s-ar putea sa trebuiasca sa apelati la instanta de judecata printr-o actiune avand ca obiect modificare titlu de proprietate. primaria doar o sa emita un nou proces verbal de punere in posesie pe care il va inainta comisiei judetene.
Principala conditie care trebuie indeplinita pentru a putea solicita modificarea unui titlu de proprietate este ca terenul sa nu fii intrat in circuitul civil. Ca urmare, in situatia prezentata aveti la indemana doar promovarea unei actiuni in instanta pentru indreptarea erorii amintite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eroare in titlul de proprietate dupa iesirea din indiviziune!!!!! giani62 giani62 Va rog sa ma ajutati in ceea ce urmeaza:pe un titlu de proprietate sint 4 mostenitori;titlul a fost modificat de citeva ori pentru numerotarea eronata a ... (vezi toată discuția)
Numar tarla si parcela gresita in contract de vanzare cumparare mainutzel mainutzel Buna ziua, V-as ruga daca se poate sa ma ajutati cu niste sfaturi legate de o anumita situatie la care incerc sa gasesc o rezolvare.Am cumparat acum 2 ani un ... (vezi toată discuția)
Rectificare nr gresit parcela in titlu de proprietate mtonic mtonic Unchiul meu a cumparat un teren. Terenul fusese atribuit proprietarului cu titlu de proprietate dupa 1990. In titlul de proprietate parcela are numarul ... (vezi toată discuția)