avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate

Buna seara. Doreasc sa va expun urmatoarea situatie: la decesul parintilor mei am mostenit un teren agricol de 4 hectare impreuna cu cei trei frati ai mei. S-a efectuat succesiunea si ne-a revenit cate un hectar de teren pentru fiecare, drept mostenire. Apoi unul dintre fratii mei a decedat iar hectarul de teren care a fost al lui i-a revenit baiatului sau, respectiv nepotul meu. S-a facut cadastrul si intabularea pentru fiecare mostenitor in parte, in continuare ramanand cate un hectar de teren pentru fiecare parte. In prezent doresc sa imi vand partea mea de teren respectiv hectarul de pamant, avand actul de mostenitor, cadastru si intabulare, dar nu am titlul de propietate decat xeroxat si legalizat la notariat, originalul aflandu-se la nepotul meu, care nu vrea sa imi dea titlul original pentru a efectua tranzactia. Mai este nevoie de titlul original avand in vedere ca posed documentele de mai sus? Cum trebuie procedat? Cu multumiri...
Cel mai recent răspuns: elmarian10 , utilizator 22:57, 22 Decembrie 2013
Mergeti la notar si intrebati. Depinde de cand e certificatul de mostenitor.
Multumesc pentru raspuns, o sa incerc si varianta indicata. :)
Copia legalizata ajunge. Daca e dupa Codul civil cel nou, ar trebui sa ajunga si certificatul de mostenitor, dar unii notari cer si actele din spate. Depinde si de certificat, ce si cate sunt scrise pe el, din ce data e... de aceea e mai sigur, daca nu pot vedea actele, sa mergeti la unul care le poate vedea.
Nu e ca nu vreau sa va ajut, nu prea am cum fara acte, bajbai pe intuneric.
Certificatul de mostenitor este din ianuarie 1997 si il am in copie legalizata. Dar daca spuneti ca ar ajunge pentru vanzarea terenului mostenit titlul de propietate chiar daca este in copie legalizata, ar fi foarte convenabil, m-ar scuti de alte drumuri pe la notar, primarie, etc. Revin si mentionez ca am cadastrul si intabularea efectuate pe terenul pe care l-am mostenit. Totusi, mi se pare o aberatie sa mai am nevoie de alte documente in afara cadastrului si intabularii. Atunci de ce mai se face intabularea la judecatorie ?! Cu multumiri, Avlil.
Ati incercat sa vindeti si ati avut probleme avand copie legalizata dupa titlul de proprietate ( cu proprietari multipli ) , iesire din indiviziune si cadastru facut ?
N-ar trebui sa aveti probleme .
Ultima modificare: Vineri, 20 Decembrie 2013
forumistul, utilizator

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune lorma lorma Buna ziua,am si eu o intrebare......Suntem 4 mostenitori pe un teren agricol,titlul de propietate original se afla la un unchi de al meu.Eu am spus ca ma ocup ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare drept de proprietate Cosor Laura Cosor Laura Buna ziua , Am o intrebare legata de o mostenire . Am mostenit , impreuna cu un frate vitreg , un imobil si un teren in cote de 5/8 - eu si 3/8 - el . ... (vezi toată discuția)
Cadastru tatianato tatianato Buna ziua 1 Am si eu o intrebare:ce documente imi trebuiesc pentru cadastru si intabulare ? Mentionez ca nu am decat un titlu de propietate si doresc ca fac ... (vezi toată discuția)