avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate

Buna seara. Doreasc sa va expun urmatoarea situatie: la decesul parintilor mei am mostenit un teren agricol de 4 hectare impreuna cu cei trei frati ai mei. S-a efectuat succesiunea si ne-a revenit cate un hectar de teren pentru fiecare, drept mostenire. Apoi unul dintre fratii mei a decedat iar hectarul de teren care a fost al lui i-a revenit baiatului sau, respectiv nepotul meu. S-a facut cadastrul si intabularea pentru fiecare mostenitor in parte, in continuare ramanand cate un hectar de teren pentru fiecare parte. In prezent doresc sa imi vand partea mea de teren respectiv hectarul de pamant, avand actul de mostenitor, cadastru si intabulare, dar nu am titlul de propietate decat xeroxat si legalizat la notariat, originalul aflandu-se la nepotul meu, care nu vrea sa imi dea titlul original pentru a efectua tranzactia. Mai este nevoie de titlul original avand in vedere ca posed documentele de mai sus? Cum trebuie procedat? Cu multumiri...
Cel mai recent răspuns: elmarian10 , utilizator 22:57, 22 Decembrie 2013
@forumistul, aşa zicea şi userul, că nu ar trebui.

Mai dorea el şi un sfat, dar e prea mult...
Sfatul era de la sine inteles : sa se duca la notar si sa vanda.
Prea mult pentru dumneavoastra ?
Pai ,.. de aceea am postat eu.
Nu am incercat sa vand, dar am inteles ca fara titlul de propietate in original nu as fi putut sa vand terenul. Bine, din discutii < la colt de strada>, nimic oficial. Daca este in regula cu actele pe care le-am enumerat mai sus este super, m-ati facut fericit. Cunoasteti si un articol de lege care stipuleaza astfel de vanzare si actele necesare ?
Ultima modificare: Duminică, 22 Decembrie 2013
elmarian10, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune lorma lorma Buna ziua,am si eu o intrebare......Suntem 4 mostenitori pe un teren agricol,titlul de propietate original se afla la un unchi de al meu.Eu am spus ca ma ocup ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare drept de proprietate Cosor Laura Cosor Laura Buna ziua , Am o intrebare legata de o mostenire . Am mostenit , impreuna cu un frate vitreg , un imobil si un teren in cote de 5/8 - eu si 3/8 - el . ... (vezi toată discuția)
Cadastru tatianato tatianato Buna ziua 1 Am si eu o intrebare:ce documente imi trebuiesc pentru cadastru si intabulare ? Mentionez ca nu am decat un titlu de propietate si doresc ca fac ... (vezi toată discuția)