avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Lipsa certificatului de nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Lipsa certificatului de nastere

Buna ziua,
Am o problema care necesita raspunsuri urgente! Am o nepotica de 8 ani care nu are certificat de nastere si drept urmare tatal ei nu a reusit sa o dea la scoala, sa o integreze in societate, deoarece mama ei dupa ce a nascut`o a plecat de acasa si nu se mai stie nimic despre existenta ei. Recunoastem ca a trecut foarte mult timp de cand trebuia sa ia o decizie in aceasta privinta dar nimeni nu i`a dat un raspuns concret cu privire la ceea ce era de facut. mentionez ca nu avem nici certificatul constatator. Ce este de facut? O putem inscrie la scoala, fie si particulara in Constanta, fara certificat, pentru ca eu cred ca va dura ceva timp pana il va primii daca exista vreo solutie. Cum ma puteti ajuta! Ce trebuie sa faca , unde sa mearga tatal ei?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 14:42, 6 August 2013

Promovati o actiune la instanta de judecata pentru inregistrarea tardiva a nasterii . Acte : certificatul medical constatator al nasterii , copii ale c.i. ale părintilor .
va multumesc pentru raspuns dar am specificat ca nu avem certificatul constatator al nasterii si nici certificatul de nastere al mamei deoarece asa cum am mentionat , mama nu este de gasit si actele sunt la ea

[Va rog nu citati mesajele carora de raspundeti, multumesc]
Ultima modificare: Marți, 6 August 2013
Ares-3, moderator
Mergeti la Starea Civila de la locul de domiciliu al tatalui, de acolo veti primi sprijin. Asa cum vi s-a spus mai sus, este nevoie de o actiune in instanta.

Detalii despre procedura gasiti aici:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandon copil fara acte Daryada Daryada Un coleg are o situatie mai delicata, a trait in cncubinaj cu o femeie fara acte (certifican nastre, buletin), din relatia lor a rezultat un copil, acestuia nu ... (vezi toată discuția)
Inregistrare tardiva de nastere complicata annabela annabela Doresc sa ajut un tata disperat care are in ingrijire un copil de 3 ani care nici la momentul acesta nu are certificat de nastere. Tatal si mama copilului nu ... (vezi toată discuția)
Inregistrare tardiva a nasterii monica i monica i Vreau sa stiu cine are calitate procesuala activa intr-o actiune de inregistrare tardiva a nasterii? (vezi toată discuția)