avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Abandon copil fara acte
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Abandon copil fara acte

Un coleg are o situatie mai delicata, a trait in cncubinaj cu o femeie fara acte (certifican nastre, buletin), din relatia lor a rezultat un copil, acestuia nu i sa facut certificat de nastere deoarece mama nu avea acte, tatal si-a recunoscut copilul, dupa cateva luni de la nastere copilul a fost abandonat de mama, lasat la domiciliul tatalui, acesta isi iubeste copilul si l creste in conditii bune, cei de la asistenta sociala au fost pe la el si au decis ca acesta sa ramana spre intretinere la tata. Tatal doreste sa faca copilului acte ( certificat de nastere), pentru a putea urma o gradinita, scoala, etc. Ce cai trebuie sa urmeze pentru a intocmii aceste acte cat mai urgent la un pret rezonabil.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:06, 28 Martie 2011
Dar in maternitatea unde a nascut doamna respectiva este o condica, in sectia de nasteri, acolo sunt inregistrate nasterile, deasemenea numele parintilor copilului. Sa mearga la spital sa i se elibereze o adeverinta, sigur apare si el ca tata.
Apoi sa mearga la oficiul starii civile, desi poate sa mearga acolo si fara acea adeverinta.
se poate face actiune...in constatarea maternitatii.
Colegul meu nu are o stare materiala incat sa sustina un proces, l-am indrumat spre maternitate, dar sunt sanse minime pe fisa cu vaccinurle efectuate copilului acesta e trecut cu numele de familie al mamei neexistand un prenume iar la parinti sunt trecuti si tatal si mama acestuia, dupa spusele acestuia la nastere a incercat sa faca certificat copilului dar in lipsa certificatului sau a unui act de identitate al mamei a fost refuzat, speram ca va intalnii o persoana mai receptiva in acest caz care nu este unic ( la persoanele de etnie roma fiind foarte des intalnit). Va multumesc pentru sfaturi si daca mai sunt cai pe care sa se obtina acest certificat de nastere sunt binevenite.
Sa mearga la maternitatea unde s-a nascut copilul sa solicite o adeverinta.
Cadrele medicale elibereaza acea adeverinta, la externare, tocmai pt inregisrarea copilului la starea civila.
sunt de parere sa ceara sprijin tot la DGASPC (protectia copilului). ei se confrunta des cu astfel de cazuri.. de stabilire filiatie fata de mama, inregistrare tardiva a nasterii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se pot modifica parintii in certificatul de nastere? felixtm felixtm Buna doresc sa ajut pe cineva si de aceea va rog sa imi raspunde-ti la o intrebare. X si Y au facut un copil desi femeia Y inca nu terminase procesul de ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea copilului carmesita carmesita Buna seara, ma numesc carmen si am o curiozitate. Se poate recunoaste un copil fata prezenta si consimtamantul tatalui de recunoastere? (vezi toată discuția)