Buna doresc sa ajut pe cineva si de aceea va rog sa imi raspunde-ti la o intrebare.
X si Y au facut un copil desi femeia Y inca nu terminase procesul de divort cu Z si asa ca au trecut copilul pe numele lor (???!!!) la 18 ani copilul a fost pus sa semneze de catre tata un act si de atunci in toate actele apare numai numele tatalui iar la mama liniuta.... pana si in certificatul de nastere (se poate asa ceva???!!! se poate elibera altul?) .
Intrebarea mea: Acum persoana aceea doreste ca mama lui sa fie trecuta iar in toate actele sa nu mai apara acea liniuta. Se mai poate face asa ceva? Parintii nu mai traiesc.
Aici e ceva ce ...nu pot pricepe.
Daca nasterea unui copil a fost trecuta in registrul de stare civila si daca acolo avea o mama - Y - (care a facut declaratia de inregistrare a nasterii) apăi mama aceasta nu putea sa dispara de acolo asa, pur si simplu, pe baza unui act scris pe genunchi la coltul strazii intre copil si tata (apropo care tata? Cel biologic sau Z?).
Mama putea sa "dispara" eventual in baza unei hotarari judecatoresti de contestare a recunoasterii de maternitate. Dar din cate pricep eu, nu mama era problema, ci tocmai tata, care ar fi trebui sa fie Z si nu X.
Reveniti cu ceva detalii (in primul rand la care tata va referiti si ce act ar fi putut fi acela) pentru ca altminteri nu prea pricep nimic.
buna ziua
sincer nu pricep nimic ,
daca reveniti cu ceva detalii cu privire la tatal bilogic si la ce act s/a intocmit pentru a disparea mama din acel certificat de nastere, poate va pot ajuta cu ceva informatii ,altfel nu stiu ..
av d homeag
Ciudat...pana acum am intalnit cazuri in care tatal era problema, acum apare unul in care un copil nu are mama#-o. Incurcate sunt caile Domnului....dar cine a dat nastere acei persoane? Iar orice modificare privind certificatul de nastere se face fie in baza unei declaratii notariale , fie in baza unei hotarari a instantei de judecata. In cazul de fata, in ce baza s-a modificat certificatul de nastrere?
Atat stie persoana aceea ca tatal biologic (nu Z care era doar in acte ) ci X a dus-o intr-un loc si a pus-o sa semneze un act , fiind mai nepriceputa a semnat fara sa stie ce. A existat (si banuiesc ca primaria acelui oras mai detine) un certificat de nastere unde este trecuta mama. Acum am vazut si eu ca in buletin e trecut doar o liniuta !!! Acum detine un certificat NOU care are aceasi liniuta.
Toate astea s-au intamplat in Petrosani (deci nu numai America e tara tuturor posibilitatilor :)) . Nici eu nu pot pricepe ce s-a intamplat acolo de aceea v-am intrebat poate ati mai intalnit ceva asemanator).
Mai sus zicea cineva ca la un notar se putea... Hmmm.... acolo sa fii semnat ? Si atunci mai are vre-o sansa sa recapete un nume la mama? Ce ar trebuii sa faca?
Mai multe nu stie fiind atunci era doar un copil si a facut ceea ce a zis tatal.