avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... dizolvare
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

dizolvare

Am un SRL care nu mai are are activitate din anul 2000. Din anul 2005 nu am mai depus bilanturile contabile anuale si la Registrul Comertului (doar la circa financiara), drept urmare am primit citatie sa ma prezint la tribunal pentru ca Registrul Comertului vrea sa dizolve firma. Eu doresc acest lucru si de aceea nu as vrea sa ma prezint la tribunal. As dori sa stiu ce chetlueili voi plati si ce in cuantum vor fi acestea, cu privire la dizolvare. Stiu ca aceasta procedura este scutita de taxa de timbru, deci la ce alte cheltuieli sau onorarii voi fi obligata la plata.
Dupa aceasta procedura de dizolvare, urmeaza si lichidarea presupun. Daca nu cer prea mult, as dori sa stiu si aceasta procedura in ce consta si cat ar costa toate acestea.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 07:36, 19 Martie 2009
1) procesul poate fi desfasurat si in lipsa dvs.
2) cheltuielile aferente fiscului (impozite)
Lichidare = indeplinirea formelor si lucrarilor in vederea incetarii definitive a unei intreprinderi
Dizolvare = incetarea unei activitati
Detalii in Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale
art. 237 pct. (7) Dacă în termen de 3 luni de la data rămânerii irevocabile a hotărârii judecătoreşti de dizolvare nu se procedează la numirea lichidatorului, judecătorul delegat, la cererea oricărei persoane interesate, numeşte un lichidator de pe Lista practicienilor în reorganizare şi lichidare, remunerarea acestuia urmând a fi făcută din averea persoanei juridice dizolvate sau, în cazul lipsei acesteia, din fondul de lichidare constituit în temeiul Legii nr. 85/2006.
8) Dacă judecătorul delegat nu a fost sesizat, în condițiile alin. (7), cu nici o cerere de numire a lichidatorului în termen de 3 luni de la expirarea termenului prevăzut la alin. (7), persoana juridică se radiază din oficiu din registrul comerțului, prin încheiere a judecătorului delegat, pronunțată la cererea Oficiului Național al Registrului Comerțului, cu citarea părților, conform dreptului comun.
Insa, daca societatea figureaza cu datorii, judecatorul delegat la cererea creditorilor va numi un lichidator din lista practicienilor in insolventa.
Dizolvare fiind ceruta de ORC nu platiti nimic.
magdab va citat corect art 237 din Legea 31/1990 deci in primele 3 luni dupa ce hotararea de dizolvare ramane irevocabila puteti numi dvs un lichidator (si negocia personal onorariu) , in urmatoarele 3 luni orice persoana interesata poate cere numirea unui lichidator, judecatorul sabilindu-i si onorariu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvare firma fara activitate de la infiintare prin art 237 din l31/1990 kandy kandy Buna ziua,am un srl care a fost dizolvat din aprilie 2008 prin art 237 alin 1 pct 3 din L31/90 (adica din cauza nedepunerii bilanturilor ).As vrea sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
Numire lichidator la cererea dgfp? andrei g. andrei g. Am un SRL aflat in dizolvare pt nedepunerea bilantului anual,au trecut aproape 7 luni de la publicarea in MO a hotararii de dizolvare...in ce calitate ... (vezi toată discuția)
Firma dizolvata nicoga nicoga Am solicitat informatii la Registrul Comertului; mi s-a comunicast ca firma este dizolvata. Stiam ca dizolvarea este insotita de lichidare. Ce sa inteleg, ... (vezi toată discuția)