avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie cumulata salariat si PFA
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie cumulata salariat si PFA

Vin si eu cu o intrebare si anume: daca sunt deja salariat si platesc contributia la pensie, ulterior imi deschid un PFA, al carui venit mediu este peste 35% din salariul mediu brut, cat este contributia la pensie, ca si PFA? Este o suma variabila functie de venit? Aceasta contributie se adauga la cea de la salariat? Ca puncte de pensie are aceeasi pondere ca si contributia de salariat?
Multumesc anticipat ptr raspuns!

Cel mai recent răspuns: PATRASCU_IUL , utilizator 09:49, 8 August 2013
Daca sunteti PFA si concomitent sunteti si salariat, atunci nu mai aveti obligatia de a contribui la pensii.
Buna ziua,

Si daca totusi doresc sa contribui voluntar la pensie pe PFA? Este posibil si in ce cuantum, daca da? Aceasta contributie la pensie va duce la data pensionarii la o pensie cumulata cu cea de salariat? Ca puncte de pensie are aceeasi pondere ca si contributia de salariat?

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contribuþie la pensie pentru pfa ºi salariat anca.d anca.d Buna ziua! spuneti-mi va rog, daca o persoana care este PFA si mai are un contract de munca part-time de 2 ore/zi, mai este obligat sa plateasca contributia ... (vezi toată discuția)
Contributii pensii pfa dana 85 dana 85 buna seara! aveti idee cat sau cum se stabileste contributia la pensii pe 2011 daca pfa-ul a inregistrat pierdere( 0 venit net). astept un raspuns de la dvs. ... (vezi toată discuția)
Impozite/contribuții pfa user2204 user2204 Bună ziua! Vreau să deschid un PFA pentru a lucra în cadrul unui SRL cu un contract de colaborare. Problema este că sunt student, orfan de un părinte ... (vezi toată discuția)