Buna ziua,
Am fost plecat in germania,iar acolo am inchiriat o masina.Dupa revenirea in tara mi au venit mai multe amenzi pentru incalcarea vitezei.Am achitat toate amenzile,majoritatea erau 30-40 euro,dar de 2 zile mi-a mai venit o amenda de 305 eur pentru incalcarea vitezei cu 55 km si in acea hartie scrie ca trebuie sa predai permisul in termen de 2 luni.Ce se intampla daca nu predau permisul si in perioada aceasta voi conduce doar in Romania?Amenzile le-am achitat toate.Multumesc
Exista o baza de date comuna a politiei romane cu cea europeana.
In Germania , spre deosebire de Romania , cand se stabileste o amenda , ea nu e definitiva. In majoritatea cazurilor aceasta este doar un fel de garantie , urmanad sa aiba loc un proces la Koln de obicei , unde se stabileste valoarea definitiva a amenyii , care poate fi mai mare , egala sau mai mica decat ceea ce ati platit.
Daca acest proces a avut loc si ati fost gasit vinovat, va trebui sa predati permisul politiei din ro . si sa patrati dovada retinerii acestuia timp de 3 ani. cand mai mergeti in germania .
Daca procesul nu avut inca loc , va puteti adresa tribunalului din Koln cu o plangere solicitand anularea , sau scaderea sanctiunii.
P.S: daca nu-l predati sanctiunea ar putea fi majorata , iar permisul va fi declarat oricum suspendat ,
Buna ziua am si eu un caz daca se poate va rog frumos sa imi raspundeti daca se poate am facut un accident in germania si nu am anuntat politia iam acu mia venit ca imi suspendeaza permis pe 6 luni si 1000 euro amenda oare se mai poate face ceva am 10 zile sa fac recurs va multumesc frumos!