Defuncta A.A. a formulat notificare in baza legii 10/2001 adresata Prefecturii jud. B. prin care solicita despagubiri banesti pentru un imobil preluat abuziv, expropriat pentru utilitate publica in vederea cladirii unui Camin Cultural.
Din 2001 pana in prezent notificarea nu a fost solutionata. Cu toate ca ulterior, eu in calitate de legatar universal, am mai formulat numeroase notificari adresate Primariei C, aceasta sa limitat in a-mi comunicaca se va intocmi dosar de despagubiri conform dispozitiilor d-lui Primar.
Acum urmeaza intrebarile si v-asi fi foarte recunoscatoare daca m-ati ajuta:
1. daca defuncta a solicitat despagubiri, eu pot solicita restituirea in natura avand in vedere ca notificarea nu a fost solutionata?
2. intrucat notif. a fost adresata Prefecturii pentru ca se solicitau despagubiri banesti, eu pot actiona in instanta Primaria pentru solutionarea notif; asta in situatia in acare solicit restituirea in natura si avand in vedere si faptul ca toate notificarile ulterioare le-a purtat cu dansii, precum si faptul ca imobilul se afla in proprietate acestora?
3. daca notif. a fost facuta numai de un mostenitor, in baza art.4. al 4 din Legea 10/2001 eu pot solicita reconstituirea dreptului de proprietate numai pentru mine?
De asemenea, am rugamintea daca mi-ati enumera si art. pe care va intemeiati!
Va multumesc
1. da, se poate cere despagubire in natura
2. da, instanta se pare ca este ultima solutie
3. parerea noastra este ca notificarea prin care solicitati reconstituirea dreptului de proprietate trebuie sa fie facuta in bloc,de catre toti mostenitorii.
Speta legea 10
caraman_gabi
Buna ziua,
Parintii mei au fost proprietarii unui imobil in suprafata de 881 mp teren si 120.58 mp constructie asa cum rezulta din actul de vanzare cumparare ... (vezi toată discuția)
Legea 10/2001
andra23
buna ziua,
ma confrunt cu urmatoarea problema pe legea 10/2001:
in anul 1956 bunica mea cumpara in parti egale un imobil cu domnul y cu care se casatoreste ... (vezi toată discuția)