avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... legea 10/2001
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

legea 10/2001

buna ziua,
ma confrunt cu urmatoarea problema pe legea 10/2001:
in anul 1956 bunica mea cumpara in parti egale un imobil cu domnul y cu care se casatoreste in 1960(bunica mea avea 1copil dintro relatie anterioara (tatal meu)iar din aceasta relatie nu a rezultat copii)
.in 1961 domnul y decedeaza iar la succesiune sunt trecuti 6 frati si surori din partea lui dintre care 3 renunta la succesiune si 3 nu apar la succesiune.bunica mea locuieste in acel imobil pina in anul 1986 cand este expropriata.(demolare)in anul in anul 1987-bunica decedeaza
legea 10/2001
ian.2002-depunere notificare(singura notificara este din partea mea)
dec.2007-emis dispozitie primar pentru tot imobilul(masuri reparatorii)
mai2008-trimis dosar la prefectura
dec2008-prefectura reduce cota la3/4 din imobil(masuri reparatorii) si retrimite dosarul la primarie
de cei 3 frati din partea domnului y nu stim nimic din anul 1961(din ce spune tatalui meu)
ce se poate face pentru a recupera acel 1/4 si daca se poate.
va multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: andra23 , utilizator 13:08, 19 Decembrie 2008
Precizaţi, vă rog, dacă în succesiunea după Y s-a emis certificat de moştenitor şi cine sunt moştenitorii trecuţi în certificat.

Dacă cei trei apar ca moştenitori, este firesc ca bunica să nu poată revendica decît ceea ce a avut la data naţionalizării, adică 3/4 din imobil.

Liviu S.Bordaş
cei 3 apar ca mostenitori
parte celor 3 ramane statului??
Dacă nu au introdus cerere de reconstituire, da, partea lor rămîne statului. Dacă imobilul a fost restituit în natură, bunica poate cere, eventual, vînzarea de către stat a cotei rămase.
sa inteleg ca nu exista nicio cale de atac si ramane 3/4

Alte discuții în legătură

Succesiune ktistai ktistai Buna ziua, am si eu urmatoarea speta, a carei rezolvare nu o gasesc : Bunica X a cumparat in anul 1936, un teren in suprafata de 200 mp, la acel moment ... (vezi toată discuția)
Cota parte din moștenire o ia statul ? Icarus33 Icarus33 Bună ziua . Tatăl meu a decedat în anul 2014 . Anul acesta am fost la notarul public , de la ultimul domiciliu al defunctului , pentru a dezbate moștenirea ... (vezi toată discuția)
Actiune in instanta pentru reconstituirea dreptului de proprietate teren seneca399 seneca399 In perioada 1950-1960 doi soti acorda ingrijire si intretinere la doi batrani(soti) .Ca o contraprestatie batranii le-a dat 25 ari teren intravilan,fara a ... (vezi toată discuția)