avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Medierea se face si pentru procesele civile deja ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Medierea se face si pentru procesele civile deja incepute ? Deosebit ?

In data de : 12.06.2012 Am depus la tribunal cerere de chemare in judecata a fostului angajator,pentru neplata salriilor-neplata concediilor de odihna.contract de munca fals.... Mi sa dat ca prim termen de judecata data de: 13.12.2013 (mai mult de un an ) Acum daca a aparut aceasta lege cu medierea ...Eu reclamanta trebuie sa merg mai intai la mediator ??? Eu am chemat fostul angajator in instanta inainte de aparitia acestei medieri. Cum este ? Ce trebuie sa fac ? Nu mai inteleg nimic..
Desi nu e obligatorie in cazul Dvs eu sugerez sa invitati angajatorul la mediere. Faptul ca aveti argumente puternice sa castigati in instanta ba chiar sa se confrunte cu o acuzatie penala grava (contract fals, etc) il va face sa accepte si sa rezolvati problema mai repede.
In primul rand, topicul (intrebarea) dvs. este eronat. In fapt, dvs. intrebati daca este nevoie de inforare prealabila la un dosar care este pe rol si are termen. Ati primit raspuns: Nu este nevoie.
Daca vorbim de mediere, aceasta poate fi solicitata de catre parti in orice faza a procesului din initiativa proprie sau la sugestia judecatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatorie medierea in orice proces civil? ela76 ela76 Am aflat ca de la 1 octombrie 2012 medierea va fi obligatorie, ca procedura prealabila, in orice proces civil. Este adevarat? Daca da, unde este prevazut acest ... (vezi toată discuția)
Contestatie decizie pensie limita de varsta COPACIO COPACIO Buna ziua , sunt in situatia de a contesta decizia de pensie pentru limita de varsta pentru motivul ca nu au fost luate in calcul toate veniturile dupa ... (vezi toată discuția)
Procedura medierii emil6702 emil6702 Buna seara Mai exista spete pt care medierea este obligatorie? Ma intereseaza in particular in cazul raspunderii civile delictuale/daune morale. Va multumesc (vezi toată discuția)