avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Calatorie minor in Franta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Calatorie minor in Franta

doresc sa calatoresc cu fetita mea de 7 luni, in Franta. Sunt mama singura, nu am fost casatorita cu tatal copilului iar acesta nu a dorit sa stie nimic despre acest copil. In certificatul de nastere al fetitei nu apare numele tatalui. ce documente sunt necesare: trebuie pasaport, certificatul de nastere este suficient?
multumesc
pasaport pt copil si certificat de nastere
Trebuie sa aibe pasaport, certificatul de nastere nu este act de identitate.
ii va trebui ca sa se obseve ca nu nimeni inscris la numele tatalui si deci nu are nevoie de procura din partea lui
@Mihaela cred ca vorbim de lucruri separate. Eu am raspuns userului in sensul ca nu poate calatori cu minorul doar in baza certificatului de nastere , care nu este act de identitate , ci cu pasaport.
Nu este vorba de procura.....cred ca stiti ce este o procura . Este vorba de declaratie. Copilul nu se da prin procura ca sa zicem asa....procura, mandatul este un act unilateral prin care se imputerniceste cineva sa indeplineasca acte juridice si adiacent acestora si fapte ....
Declaratia consimtamant reprezinta acordul parintelui/parintilor dat pentru ca minorul/minorii sa calatoreasca in afara tarii insotiti de altcineva sau de celalalt parinte.
Ultima modificare: Marți, 6 August 2013
ContSters250994, utilizator
Da. Certificatul de nastere este necesar pentru a dovedi ca nu are tata si nu trebuie acordul tatalui.

Alte discuții în legătură

Plecarea din romania inapoi in italia cu un copil in varsta de 1 an si 10 luni:proceduri...detalii ??? mihaela0620 mihaela0620 Buna ziua si felicitari pt.acest site.Sa trec la subiect.Acum sunt in Italia cu viitorul sot si cu fetita in varsta de 1 an si 10 luni si trebuie sa venim in ... (vezi toată discuția)
Procura (declaratie acord pentru iesirea din tara cu un minor a unuia dintre parinti) eva_celebrity eva_celebrity Buna seara,in luna august intentionez sa plec cu copilul in strainatate si as dori ca sotul meu sa-mi faca o procura...va rog sa-mi spuneti ce acte imi ... (vezi toată discuția)
Copil cetatean britanic mariusdoroftei mariusdoroftei Buna ziua ,cine ma poate ajuta cu un sfat ,m-am stabilit in Uk din 2008 am o fetita de 2 ani care poseda pasaport britanic ,problema este ca nu sunt casatorit ... (vezi toată discuția)