avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa auto

buna seara,am si eu o problema si v-as fi recunoscaoare daca ar putea sa ma ajute cineva.este vorba de inmatricularea prin partaj a unui autovehicul;(stiu ca nu este o solutie avantajoasa pt stat) dar am zis sa incercam si pe aceasta cale deoarece nu avem alte solutii la taxele enorme pe care guvernantii ni le-au "oferit".am inteles ca normal am putea recurge la aceasta solutie pana in data de 1 septembrie 2013 dar azi mi s-a spus ca aceasta solutie nu mai este valabila deoarece ieri la ora 9 s-a primit o ordonanta prin care se blocheaza inmatricularea prin partaj.intrebarea mea este urmatoarea:atat timp cat aceasta ordonanta nu a aparut in Monitorul Oficial este legal ca la politie sa nu ti se mai primeasca dosarul???v-as ruga tare mult ca cineva sa imi poata da un raspuns concret.va multumesc
Cel mai recent răspuns: emilia92 , utilizator 22:27, 6 August 2013
a fost publicata in monitorul oficial
Este vorba despre Ordonanta Guvernului nr. 16/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal si reglementarea unor masuri fiscal-bugetare, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 490, din 2 august 2013 si intrata in vigoare la aceeasi data.

dar daca a intrat in vigoare in data de 2 august 2013 cum este posibil ca ieri,5 august 2013 pana la ora 9 cel putin aceasta ora in Bihor sa se mai accepte dosare la politie?pt ca in alte jud de abia de la ora 10 nu s-au mai acceptat dosare.acest lucru este normal?
oamenii nu cunosc modul in care intra in vigoare un act normativ.
o OUG intra in vigoare la data publicarii, iar o lege in 3 zile de la publicare. au confundat poate aceste aspecte, cine stie. sau pur si simplu "nu li s-a spus".
doar in Romania se pot confunda legile...........ca la noi la nimeni.
va multumesc mult pentu raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timbru de mediu - partaj girl2oo9 girl2oo9 Buna ziua ! se mai poate face partajul intre doi coproprietari ( nu sot si sotie ) pentru a fi scutiti de timbrul de mediu? (vezi toată discuția)
Restituirea timbrului de mediu pentru autovehicule Cretu Florin Cretu Florin In data de: 10.10.2013 am platit suma de: 9119 lei reprezentind timbrul de mediu pt inmatricularea in RO a uni autovehicul second hand care avea euro4. In ... (vezi toată discuția)
Ordonanþa nr. 16/2013 pentru modificarea ºi completarea legii nr. 571/2003 30 LAURA 30 LAURA Buna ziua, Dupa cum se stie in ultimul timp tot mai mulet persoane au \\" fentat \\" taxa de timbru la inmatricularea unei masini prin metoda partajului ... (vezi toată discuția)