buna seara,am si eu o problema si v-as fi recunoscaoare daca ar putea sa ma ajute cineva.este vorba de inmatricularea prin partaj a unui autovehicul;(stiu ca nu este o solutie avantajoasa pt stat) dar am zis sa incercam si pe aceasta cale deoarece nu avem alte solutii la taxele enorme pe care guvernantii ni le-au "oferit".am inteles ca normal am putea recurge la aceasta solutie pana in data de 1 septembrie 2013 dar azi mi s-a spus ca aceasta solutie nu mai este valabila deoarece ieri la ora 9 s-a primit o ordonanta prin care se blocheaza inmatricularea prin partaj.intrebarea mea este urmatoarea:atat timp cat aceasta ordonanta nu a aparut in Monitorul Oficial este legal ca la politie sa nu ti se mai primeasca dosarul???v-as ruga tare mult ca cineva sa imi poata da un raspuns concret.va multumesc
a fost publicata in monitorul oficial
Este vorba despre Ordonanta Guvernului nr. 16/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal si reglementarea unor masuri fiscal-bugetare, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 490, din 2 august 2013 si intrata in vigoare la aceeasi data.
dar daca a intrat in vigoare in data de 2 august 2013 cum este posibil ca ieri,5 august 2013 pana la ora 9 cel putin aceasta ora in Bihor sa se mai accepte dosare la politie?pt ca in alte jud de abia de la ora 10 nu s-au mai acceptat dosare.acest lucru este normal?
oamenii nu cunosc modul in care intra in vigoare un act normativ.
o OUG intra in vigoare la data publicarii, iar o lege in 3 zile de la publicare. au confundat poate aceste aspecte, cine stie. sau pur si simplu "nu li s-a spus".