avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Restituirea timbrului de mediu pentru autovehicule
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Restituirea timbrului de mediu pentru autovehicule

In data de: 10.10.2013 am platit suma de: 9119 lei reprezentind timbrul de mediu pt inmatricularea in RO a uni autovehicul second hand care avea euro4. In data de : 15.11.2013 am depus in instanta documentele pt restituirea taxei de timbru.Nu am primit pina in prezent un raspuns favorabil din partea instantei, dar sper intr-o solutionare favorabila din partea CE pt drepturile omului. Avind in vedere cele expuse pot depune la fisc documentele pt restiuirea respectivei taxe? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:52, 8 Octombrie 2015
Da puteti depune o astfel de cerere avand in vedere ca masura este inclusa in Ordonanta Guvernului nr. 40/2015 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, care a aparut in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 655 din 31 august. Fiind vorba de o ordonanta simpla, aceasta a intrat in vigoare la 3 septembrie 2015.

Mai multe date regasiti aici www.avocatnet.ro/content/art...
Cretu Florin a scris:
Avind in vedere cele expuse pot depune la fisc documentele pt restiuirea respectivei taxe?

Nu. Sumele plătite cu titlu de timbru de mediu nu se restituie. Se restituie doar taxele auto achitate în baza actelor normative care au fost în vigoare anterior datei de 15 martie 2013, data intrării în vigoare a OUG nr. 9/2013 (taxa specială pentru autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule şi taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de prima inmatriculare ramonateamo ramonateamo in februarie 2013 am inmatriculat o masina platind o taxa de 1250 euro anul trecut am inceput procesul pt recuperarea taxei insa de la deva sa admis cererea ... (vezi toată discuția)
Timbru de mediu Robert.G. Robert.G. Am cumparat o masina în 2015 și am plătit timbrul de mediu.Fostul proprietar plătise și el o taxă de poluare sau de prima inmatriculare pe care a ... (vezi toată discuția)
Restituire taxa auto mirceaione mirceaione In mai 2014 am platit 481 lei la ANAF pentru timbrul de mediu conform OUG 9/2013 in vederea inmatricularii autoturismului DACIA LOGAN cumparat de mine in stare ... (vezi toată discuția)