avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Venituri din jocuri online
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Venituri din jocuri online

Buna seara! Daca cineva are o "afacere virtuala" intr-un joc online care are moneda proprie, acesta creand venituri reale prin tranzactia acelei monede in valuta (dolari), jocul fiind din USA, si in cele din urma in RON, iar persoana respectiva care are aceasta "afacere" este din Romania, acea persoana trebuie sa declare aceste venituri, platind impozit pe ele, sau cei care au creat jocul se ocupa cu aceste taxe atunci cand tranzactia se creeaza? Ei luand un procent in momentul conversiei in valuta. Daca totusi trebuie platit impozitul pe acel venit de catre persoana respectiva, iar ea nu are un pfa si nu si-a declarat veniturile timp de 2 ani din nestiinta si neinformarea exacta de catre creatorii acestui joc, care ar fi riscurile si cum s-ar putea rezolva, fara ca totusi sa existe penalitati.

Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Se plateste tva la exchange bitcoin? greu_de_ucis greu_de_ucis salutare,as vrea sa incep o mica afacere cu schimbul de bitcoin,sa-l cumpar la un pret si sa-l vand la un alt pret,ar trebui sa platesc tva pt asta?sau as ... (vezi toată discuția)
Interzicerea unui produs AndreiVB AndreiVB Buna! As dori o lamurire la o problema cu care ma confrunt. Sa zicem ca am creat o aplicatie online, care la randul ei creaza niste produse virtuale, pe care ... (vezi toată discuția)
Vanzare lucrari / artwork-uri digitale pentru cryptomonede unknownamethyst unknownamethyst Buna ziua! Daca eu sunt un artist digital si imi pun lucrarile pe site-urile de tip NFT pentru a fi scoase la licitatie pe cryptomonede sau vandute tot pe ... (vezi toată discuția)