avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Se plateste tva la exchange bitcoin?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Se plateste tva la exchange bitcoin?

salutare,as vrea sa incep o mica afacere cu schimbul de bitcoin,sa-l cumpar la un pret si sa-l vand la un alt pret,ar trebui sa platesc tva pt asta?sau as putea infiinta o societate care este scutita de tva pentru aceasta tranzactie?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: greu_de_ucis , utilizator 00:16, 8 Aprilie 2016
Moneda e o marfa scutita de T.V.A.
multumesc,deci nu o sa am probleme cu fiscul,sa ma trezesc cu ei pe la usa sa ma intrebe de unde vin banii si de ce nu am platit impozit la stat?

o zi buna!
Nu platiti T.V.A. dar platiti impozit la diferentele favorabile de curs sau castigul din vanzarea la un curs superior.
ok,daca ma intalnesc cu o persoana si ii dau 10 lei pe un bitcoin si apoi il vand catre un exchange cu 11 lei si primesc banii in cont, platesc impozit pe 1 leu?
De unde stiu ei cu cat l-am cumparat daca eu ma intalnesc cu persoana care vinde si ii dau banii in mana,pot sa-l cumpar cu 12 lei si sa-l vand apoi la exchange cu 11:)

Multumesc,
O zi buna!
Ma crezi prost? Bitcoini ii dai "in mana" unui hacker pe net, doar e moneda virtuala si ala ti-i poate fura de nu te vezi.

Lasand nervii deoparte, veniturile din tranzactiile online sunt impozabile, asa cum am spus mai sus.

Alte discuții în legătură

Vanzare bitcoin cu taxe minime GeorgeLascaru GeorgeLascaru Buna ziua, Detin niste Bitcoini din 2010 cand pretul era foarte mic si as dori sa ii vand pe o cale legala, dar astfel incat taxele pe care le voi plati sa ... (vezi toată discuția)
Evaziune fiscala pe motive ciudate!!! cipri2014 cipri2014 s-a dispus urmarirea penala ... retinandu-se in sarcina acestuia ca in perioada x-y a obtinut din efectuarea unor tranzactii cu cetateni chinezi venituri in ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit tranzactionari criptomonede mtanislav mtanislav Buna ziua, Conform noului cod fiscal: (2) Impozitul pe venit datorat se calculează de către contribuabil, pe baza declarației unice privind impozitul ... (vezi toată discuția)