avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Supraveghere video imobil, in exterior
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Supraveghere video imobil, in exterior

Buna ziua. As dori sa imi montez un sistem de supraveghere de exterior, format din doua camere video, una montata pe peretele dinspre strada al casei, cealalta pe peretele din curte. Cea de pe peretele dinspre strada (chiar la strada, nu exista teren liber intre trotuar si locuinta) as vrea sa cuprinda poarta de intrare in curte cat si automobilul parcat in fata casei. Cea din curte doresc sa cuprinda aleea de intrare cat si poarta cuprinsa de prima camera, dar din alt unghi (zona din curte, nu din strada). Nelamuririle mele sunt urmatoarele:
1. Poarta de intrare in curte este folosita si de alta familie, care are terenul si locuinta in spatele terenului nostru, prin aceasta poarta intrandu-se intr-o curte ingusta si lunga din care noi intram in curtea noastra iar vecinii in curtea lor. Noi ii spunem curte comuna. Initial cele doua case imparteau o curte mare, dar cand ne-am mutat am facut separatie, atat in acte cat si cu gard. In prezent, exista doar un spatiu comun, cel dinspre strada, cu o singura poarta in strada, curte din care se intra in ambele proprietati. Casa noastra este la strada.
Pentru a monta o camera de supraveghere pe peretele casei mele care este adiacent cu aceasta curte comuna, trebuie sa cer acordul vecinilor din spate?
2. Acest sistem de supraveghere trebuie sa fie instalat de o firma autorizata, cu acord din partea politiei, sau pot si eu sa-l instalez?
3. Locuinta mea este si sediu de ONG. Acest lucru schimba in vreun fel datele problemei?
Va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Unul dintre vecini și-a instalat, fără să întrebe pe nimeni, două camere de supraveghere pe balcon. este legal să monitorizeze domeniul public? Mikkutza Mikkutza Buna seara Unul din vecinii mei si-a montat 2 camere de supraveghere pe balconul dumnealui ,acesta locuind la etajul 2 pentru a monitoriza parcarea si ... (vezi toată discuția)
Montaj camere de supraveghere la bloc. MihaiGherasim MihaiGherasim Buna ziua. Am nevoie de un sfat. Locuiesc intr-un bloc cu 4 scari, 10 apartamente pe scara, in ultima scara a blocului (forma de L). Nu avem asociatie de ... (vezi toată discuția)
Sistem de supraveghere salvatore112 salvatore112 Buna ziua, doresc sa montez (fara firma autorizata) o camera de supraveghere a curtii mele + o camera care sa fie indreptata spre masina parcata in fata curtii ... (vezi toată discuția)