avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Litigiu divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Litigiu divort

Buna ziua,
Am o situatie: doi soti vand un teren, primesc avans (fara niciun act) si intre timp sotia inainteaza procedura de divort. Se mai pot face acte pe teren, daca acesta este in litigiu, cu acordul ambelor parti? Ambii sunt de acord sa il vanda. Trebuie rezolvata mai intai vanzarea terenului inainte de divortul efectiv?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Himalea , utilizator 12:28, 12 August 2013
Se mai pot face acte pe teren, daca acesta este in litigiu, cu acordul ambelor parti? Ambii sunt de acord sa il vanda. Trebuie rezolvata mai intai vanzarea terenului inainte de divortul efectiv?

1. Terenul nu este in litigiu atata vreme cat nu exista si un proces de partaj si poate fi vandut atat inainte de divort cat si dupa divort.
2. Recomandabil ar fi sa cumparati terenul acum, adica inainte de divort.
Multumesc pentru raspuns!
In cazul in care se deschide si procesul de partaj (pentru ca urmeaza sa se ajunga si la asta), se mai poate vinde terenul? Mentionez ca actele nu se fac momentan din lipsa banilor (de acte) pentru ca de fapt terenul a fost achitat pe incredere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act vanzare cumparare intre membrii familiei User4567 User4567 Buna ziua! Doresc sa ii vand masina fiului meu inainte de divort cu sotia. Pretul pietei este de 4000€ si totusi as dori sa o vand fiului la un pret de ... (vezi toată discuția)
Sotie maltratata de sot cata_llyna cata_llyna Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat, o recomandare pentru un caz de sotie de varsta a doua, maltratata de catre sot, victima a violentei psihice ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil dupa partaj ben-oni ben-oni Buna ziua. Sotia mea este posesoarea unui imobil obtinut prin partaj in urma divortului . Vreau sa precizez ca in partaj s-au impartit doua apartamente : ... (vezi toată discuția)