Buna ziua.
Sotia mea este posesoarea unui imobil obtinut prin partaj in urma divortului .
Vreau sa precizez ca in partaj s-au impartit doua apartamente : unul este in posesia sotiei si celalalt in posesia fostului ei sot.
De curand fostul sot a vandut imobilul obtinut prin partaj, insa sotia mea a fost chemata la notariat sa semneze ca este de acord ca acesta sa vanda.
Intrebarea mea este : daca sotia mea va dori sa vanda imobilul obtinut prin partaj (ea fiind proprietara), trebuie sa solicite acordul fostului sot ptr. aceasta?
De asemenea va rog sa-mi spuneti daca vanzarea acestui imobil ar obligao pe sotia mea la plata vreunei cote catre fiica acesteia aflata in custodia sotului - avand in vedere faptul ca este inca in viata.
Multumesc anticipat.
daca s-a efectuat partajul printr-o tranzactie autentica sau printr-o hotarare judecatoreasca, fosta sotie nu are niciun drept asupra bunurilor atribuite fostului sot si invers; nu avea motiv sa semneze , iar dumneaei poate vinde singura; daca partajul de fapt s-a realizat printr-o intelegere sub semnatura privata intre cei doi, ambii sunt coproprietari asupra ambelor imobile si se explica necesitatea prezentei si acordului in fata notarului; dreptul copiilor se naste de la data decesului parintilor, asupra bunurilor existente in proprietatea acestora la acel moment.
avocat Cristina Popescu
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Divort
tatiana campeanu
Buna ziua mama si tata au un apartament de 4 camere , actualmente au divortat,mama vrea sa vanda apartamentu,dar tata vrea sa evalueze casa si sa-i dea ... (vezi toată discuția)
Intrarea in posesie
filipa
Buna seara!
Cum poate intra fiica mea in posesia apartam. mostenit de la tatal sau, cat mai urgent.
Este deschis procesul de succesiune impotriva sotiei ... (vezi toată discuția)
Partaj
calin nicoleta
as verea sa aflu si eu daca la partaj exista doua case si trei copii cum se va impartii averea se poate ca sotul sa ia 1 casa cu un copil si sotia o casa cu 2 ... (vezi toată discuția)