avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

as verea sa aflu si eu daca la partaj exista doua case si trei copii cum se va impartii averea se poate ca sotul sa ia 1 casa cu un copil si sotia o casa cu 2 copii.mentionez ca copii sunt majori si casatoriti.
Cel mai recent răspuns: Cristina Popescu , Avocat 14:11, 8 Iunie 2011
daca bunurile sunt comune, se impart frateste intre soti. copiii nu au vreun drept, va vor mosteni pe fiecare.
dar daca sotii stau in aceias casa iar in cealalta casa cu unul dintre baieti iar in cealalta casa sta celalalt baiat?se poate ca sotia sa ramana in casa in care sta acum si sotul sa primeasca cealalta casa/
suntem casatoriti de 28 de ani,casa in care locuim este cumparata dupa nunta iar cealalta casa am primito prin instanata dupa moartea socrilor pt ca am avut grija de iei cat au zacut la pat.ce sansa am sa raman cu casa in care locuim acum?
daca exista intelegere intre d-voastra si fostul sot, incheiati o tranzactie care va fi consimtita de catre instanta sauy un partaj voluntar la notar, ori un acord de mediere; daca nu va intelegeti, solicitati instantei atribuirea in natura a imobilului in care locuiti si justificati de ce solicitati acest lucru iar instanta va hotari; se vor efectua de asemenea expertize de evaluare a celor doua imobile astfel incat daca unul dintre imobile are o valoare mai mare, cel caruia ii va fi atribuit sa achite celuilalt o sulta; dar cel mai bine apelati la un avocat care sa va consilieze.
avocat Cristina Popescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune anushca anushca Verisoara mea a fost casatorita 50 de ani ,locuind la tara,in casa socrilor, impreuna cu varul meu. Cand socrii au murit, varul meu a facut succesiunea dar nu ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil dupa partaj ben-oni ben-oni Buna ziua. Sotia mea este posesoarea unui imobil obtinut prin partaj in urma divortului . Vreau sa precizez ca in partaj s-au impartit doua apartamente : ... (vezi toată discuția)
Buletinul dupa casatorie denisa28 denisa28 buna ziua...am o nelamurire...dupa casatorie o sa-mi schimb buletinul si o sa iau numele sotului, insa vruiam sa stiu daca pot sa raman tot cu domiciliul care ... (vezi toată discuția)