avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1149 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Condamnare la inchisoare cu suspendare sau cu ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Condamnare la inchisoare cu suspendare sau cu executare?

As avea rugamintea ca cineva sa ma lamureasca daca inculpatul in cauza este condamnat la 3 ani inchisoare cu executare sau 6 ani cu suspendare.
Multumesc

În baza art. 211 alin. 1, alin. 2 lit. c din C. pen. cu aplic. art. 3201 din C.p.p., cu aplic. art. 74 lit. a din C. pen. şi art. 76 din C. pen. condamnă pe inculpatul ..., pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, la o pedeapsă de 3 ani închisoare. Interzice inculpatului drepturile prevăzute de art. 64 lit.a teza a II-a şi lit. b cod penal, pe durata şi în condiţiile art.71 Cod penal. În temeiul art. 861 C.pen., dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate inculpatului, pe o durată de 6 ani, termen de încercare stabilit în condiţiile art. 862 C.pen. În temeiul art. 863 alin.1 C.pen., pune în vedere inculpatului să se supună următoarelor măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la datele fixate la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bucureşti; b) să anunţe, în prealabil, orice schimbare de domiciliu, reşedinţă sau locuinţă şi orice deplasare care depăşeşte 8 zile, precum şi întoarcerea; c) să comunice şi să justifice schimbarea locului de muncă; d) să comunice informaţii de natură a putea fi controlate mijloacele sale de existenţă. Datele prevăzute la literele b) – d) se comunică Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Pune în vedere inculpatului dispoziţiile art. 864 C.pen., referitoare la situaţiile care atrag revocarea suspendării executării pedepsei, respectiv săvârşirea unei noi infracţiuni înăuntrul termenului de încercare sau neîndeplinirea, cu rea-credinţă, a măsurilor de supraveghere impuse şi a obligaţiilor stabilite prin prezenta hotărâre. În baza art. 71 alin 5 Cod penal suspendă executarea pedepsei accesorii pe durata termenului de încercare. În baza art. 350 alin. 3 lit. b C.p.p. dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului ... de sub puterea M.A.P. nr. 107/U.P./31.05.2013 emis de Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti dacă nu este reţinut, arestat preventiv sau deţinut într-o altă cauză. În baza art. 88 Cod penal, constată că inculpatul ... a fost reţinut şi arestat preventiv în prezenta cauză, de la data de 30.05.2013 şi până la data punerii efective în libertate de către locul de deţinere. Ia act că inculpatul a achitat suma de 500 lei părţii civile ..., sumă reprezentând cuantumul despăgubirilor morale solicitate de partea civilă. În baza art. 191 alin. 1 Cod procedură penală, obligă inculpatul la plata sumei de 1200 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Onorariul parţial al apărătorului din oficiu care a asigurat asistenţa juridică a inculpatului, în cuantum de 100 lei, se va vira din fondul MJ către Baroul Bucureşti. Cu recurs în 10 zile de la pronunţare pentru procuror şi partea civilă şi de la comunicare inculpat. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 07.08.2013.
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 15:22, 7 August 2013
Da,din sentința arătată de dvs,inculpatul a fost condamnat la 3 ani închisoare cu suspendare și cu un termen de încercare maxim adică 6 ani.
6 ani cu suspendare. Termenul de suspendare este format din 3 ani (cat ar fi trebuit sa execute, daca nu i se acorda aceasta "facilitate') si inca 3 ani in care nu trebuie sa comita alte infractiuni.

Daca in cei 6 ani savarseste o alte infractiune, se revoca suspendarea si va executa 3 ani in detentie.
3 ani cu suspendarea conditionata sub supraveghere si 6 ani termen de incercare, hotararea nu este definitiva.
Art. 862

Termenul de încercare

Termenul de încercare în cazul suspendării executării pedepsei sub supraveghere se compune din cuantumul pedepsei închisorii aplicate, la care se adaugă un interval de timp, stabilit de instanţă, între 2 şi 5 ani. (3 ani+3ani)

Adica termen de incercare de 6 ani in care nu trebuie sa comiteti nicio infractiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Exemplu de aplicare a vcp in raport cu noul cod penal pentru infractiunea de inselaciune in conventii CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Solutia pe scurt: 1. În baza art. 215 alin. 1, 2, 3 V. C. pen. ?i cu aplic. art. 5 C. pen. ?i art. 375 ?i 396 alin. 10 C.p.p., condamnă pe inculpatul N. P. ... (vezi toată discuția)
Contopire sentinte - instanta a procedat corect? lucian55 lucian55 Buna ziua am si eu o problema urgenta! Am avut un numjar de condamnari cu suspendare respectiv sub supraveghere din 2010 pana in 2012 momentan mi-a mai ajuns ... (vezi toată discuția)
Aprobare instanță susținere examen redobândire permis anulat alex.andrei alex.andrei Bună seara, Acum un an am fost prins conducând cu permisul suspendat, mai jos aveți hot. Instanței : Condamnare fără acord de recunoaştere Solutia ... (vezi toată discuția)