avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Achizitionare autovehicul inmatriculat in Bulgaria
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Achizitionare autovehicul inmatriculat in Bulgaria

Buna ziua! Doresc sa cumpar o masina inmatriculata pe filiera Bulgaria si am cateva nelamuriri. In primul rand, vanzatorul (roman) are procura de folosinta, din cate am citit pe alte forum-uri, este posibil ca aceea procura sa-i dea drept de vanzare a autovehicului? In al doilea rand, va rog sa ma corectati daca gresesc, de la vanzator trebuie sa primesc urmatoarele: copie dupa cartea de identitate, talonul, asigurarea RCA, verificarea tehnica, cv carte mare(specifica masinilor inmatriculate in Bg), imputernicirea tradusa in romana si pe verso in limba bulgara si in ultimul rand contractul de vanzare- cumparare dintre subsemnatul si vanzator (roman). Iar mai departe cum ar trebui sa procedez ca sa pot inmatricula masina in Romania cu acte in regula, adica sa trec toate actele masini pe numele meu?
Cel mai recent răspuns: Constantin A. Z. Ciurel , Consilier juridic 08:17, 8 August 2013
Pentru a inmatricula masina in Romania trebuie să detineti (asa cum văd că stiti) toate actele masinii si un document de vânzare cumparare cu PROPRIETARUL masinii (dacă este în limba bulgară trebuie sa-l traduceti cu apostila.).
Ultima modificare: Joi, 8 August 2013
Constantin A. Z. Ciurel, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu talonul masinii inmatriculata pe bulgaria nicoricimihaela nicoricimihaela Buna ziua. Am o problema si nu stiu cum sa o rezolv. Am cumparat o masina inmatriculata pe Bulgaria. Am hotarat sa o inmatriculez pe Romania.Am demarat toate ... (vezi toată discuția)
Acte masina inmatriculata in bulgaria lili.ana lili.ana Buna seara, am o intrebare daca ma puteti ajuta. Am cumparat o masina din Bulgaria, am facut contract de vanzare cumparare la notar, apoi mi s-au predat ... (vezi toată discuția)
Inmatricularea in romania a unui autovehicul cumparat din bulgaria uskatu uskatu Salutare! Am cumparat o masina din Austria. In Romania am scos numere rosii de trei ori, dupa care am inmatriculat-o in Bulgaria pe firma (sunt trecut in ... (vezi toată discuția)