avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Poze / screen shot siteuri si drepturi de autor
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Poze / screen shot siteuri si drepturi de autor

Buna seara.
Scuze daca am postat in alta ograda. Intentionez sa scriu o carte suport pt curs despre o gama de produse. Pe ici pe colo as dori sa ilustrez unele scrise cu imagini de pe internet sau chiar un screen shot in care sa se vada mai multe de pe un site.
Sub poza va aparea linkul de unde am luat poza.

Pt a nu avea probleme cu drepturi de autor sau ceva minuni de acest gen, e corect doar specificarea linkului sau mai trebuie mai mult de atat??
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 20:27, 7 August 2013
Parerea mea este ca ar fi bine sa cereti acordul in scris persoanelor care detin drepturi de autor asupra materialului pe care doriti sa il utilizati. Succes!
Parerea d-voastra e f importanta pt mine mai ales ca m-am gandit si la eu la aceasta posibilitate. Totusi daca informatiile sunt publice pe internet, din pct de vedere legal si nu din pct de vedere personal, mai trebuie sa cer acest acord??
Informatiile publicate pe internet au drepturi de autor pana la proba contrarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum putem folosi pe site-uri, bloguri sau forumuri imagini de pe internet, despre care nu stim daca sunt protejate de legea copyright-ului? lizsit lizsit Sunt administratorul unui site necomercial, in care am o zona de \"Stiati ca apa:..\" si in care, o data cu informatii generale despre apa, am postat si ... (vezi toată discuția)
Probleme website - domeniu asemanator. incalc drepturi de autor? tulcea1 tulcea1 ma tot uit si caut prin legile astea si na daca nu sunt in domeniu putin caut acul in carul cu fan.sa povestesc cred ca e cel mai bine.... pe internet exista ... (vezi toată discuția)
Fotografii ale materialelor protejate ce drepturile de autor Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi puteti spune daca este legala folosirea unor fotografii, pe mine ma intereseaza snapshot-urile facute in Windows asupra unor program sau web ... (vezi toată discuția)