avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract cu medic de medicina muncii!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract cu medic de medicina muncii!

buna ziua,
Credeti ca este obligatoriu ca un SRL cu un singur angajat si sediul social (singurul de altfel) in propria locuinta (apartament) sa incheie un contract cu un medic de medicina muncii? Ati auzit de asa ceva pana acum?

Imi puteti da si temeiul juridic pentru asta?

Multumesc mult.
In cazul dumneavoastra nu este chiar obligatoriu, problema se ridica de la 20 de angajati care opereaza de drept contractul colectiv de munca. Puteti merge la medicul de familie si daca are medicina generala este oK nu este o problema cu medicina muncii. Medicul de medicina muncii este obligatoriu pentru societatile care au ca obiect de activitate una din muncile in care se lucreaza in conditii grele.
Problema e ca doar dumneavoastra va verificati autenticitatea analizelor, nu sta cei de la camera de munca sa va verifice documnetatia. Mai e un paradox medicul de medicina muncii are mai mare trecere decit cel de medicina generala, asta chiar ca nu inteleg.
Intr-adevar, este de neinteles de ce un medic de medicina muncii sa aiba mai mare "trecere" sau importanta decat unul de familie, mai ales ca medicul de medicina muncii este de fapt un medic care doar a terminat facultatea de medicina, si NICI MACAR nu a dat rezidentiatul! (sa nu mai spun ca ar fi fost necesar si sa-l ia :)). Deci, din punctul meu de vedere, medicul de familie e mult mai "bazat" decat un simplu medic de medicina muncii, fara examene, fara nimic, care se crede mare si tare si vine sa te controleze daca ai contract cu cei de la medicina muncii sau nu! haida'de!
Foarte intersant ce ati spus pana acum.
Dar legea ce spune. Este obligatoriu sau nu?
Interesant si totodata, tirst pentru angajatori, in conditiile tarifelor, cred eu, exagerate, pe care le practica aceste cabinete de medicina muncii.
Totusi, nu sunt de acord cu pararea ca numai in cazul angajatorilor care au peste 20 de salariati este obligatoriu contractul incheiat cu un medic de medicina muncii. Astfel, Normele Generale de Protectia Muncii (2002), prevad la art. 32 ca: "Angajatorii din sectoarele public, privat si cooperatist, inclusiv cu capital strain, sunt obligati sa asigure supravegherea starii de sanatate a tuturor angajatilor prin servicii medicale de medicina muncii", fara a diferentia in functie de nr. de salariati.
Totodata, vedeti si art. 182 si 183 din Codul Muncii, nici acolo nu se face nici o diferentiere in privinta nr. de angajati.
Medicul specialist in medicina muncii este acel medic care a urmat pregatirea prin rezidentiat in medicina muncii (care este o specialitate in sine) cu durata de 4 ani (pana in 2005 era 5 ani).
Specializarea in medicina de familie prin rezidentiat dureaza 3 ani.

Deci, este complet gresit ce afirma antevorbitorul meu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medicina muncii ContSters740 ContSters740 Buna ziua Va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns. Este obligatoriu pentru orice societate sa aiba un contract cu un medic de medicina muncii (sa trimita ... (vezi toată discuția)
Medicina muncii si concediile medicale radumm radumm Buna ziua la toata lumea! Dilema mea este urmatoarea : Poate medicul de medicina muncii sa elibereze concedii medicale ? Am dezbatut acest subiect indelung ... (vezi toată discuția)
Medic angajat? robertsega32 robertsega32 Exista vreo prevedere legala care sa il oblige pe un angajator ca, dupa depasirea unui anumit numar de angajati, sa angajeze un medic de medicina muncii? ... (vezi toată discuția)