avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PREAVIZ---INSARCINATA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PREAVIZ---INSARCINATA

ultima oara v-am scris pe 30.07.2013 zi in care am primit preaviz de concediere. in data de 01.08.2013 am fost la medic si am primit medical pana pe 09.08.2013. intrebarea mea este : se prelungeste preavizul cu perioada medicalului sau nu ??? in aceasta saptamana am aflat si ca sunt insarcinata (in data de 07.08.2013) , mai are rost sa anunt oficial patronul de situatia mea avand in vedere ca a declarat falimentul si ca mi-a dat acea decizie de desfiimtare de post si automat preavizul in care ma aflu? sau la finalul preavizului merg si introduc actele pentru somaj si anunt direct acolo situatia mea?
Cel mai recent răspuns: Publitrad SRL , Traducator autorizat 09:15, 8 August 2013
Conform art.75 (3) C.mun., in situatia in care in perioada de preaviz contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator, cu exceptia cazului prevazut la art. 51 alin. (2).

Este optiunea dvs daca il anuntati sau nu ca sunteti insarcinata. Desfiintarea postului se poate face si in perioada in care sunteti insarcinata.

Codul Muncii prevede la art.60 alin.1 lit.c :Concedierea salariatilor nu poate fi dispusa pe durata in care femeia salariata este gravida, in masura in care angajatorul a luat cunostinta de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;

Exceptie facand concedierea pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii (art.60 alin.2 C.mun.)

Prin urmare, in cazul falimentului o salariata gravida poate fi concediata
BUNA ZIUA !
Da, se suspenda preavizul cu perioada cat prezentati concediul de boala; Atentie,declararea insolventei este o procedura stricta sub control judecatoresc;aduceti documente de la medicul de specialitate si notificati angajatorul; aveti rabdare...
Succes!
consilier juridic a scris:

Atentie,declararea insolventei este o procedura stricta sub control judecatoresc;aduceti documente de la medicul de specialitate si notificati angajatorul; aveti rabdare...
Succes!


In primul post zice dna. de faliment, nu de insolventa...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca anunti ca esti insarcinata in perioada preavizului, mai poti fii concediata? tbia tbia Buna ziua Sunt in preaviz si doresc sa stiu, daca anunt angajatorul ca sunt insarcinata, mai pot fi concediata? Multumesc (vezi toată discuția)
Clarificari in caz de sarcina lorelena1306 lorelena1306 O persoana care este concediata si are un preaviz de 20 zile lucratoare ramane gravida in perioada preavizului. Cum se procedeaza? Persoana este concediata si ... (vezi toată discuția)
Continuitate la contractul de munca schimband firma si ocupatia cristian198 cristian198 buna ziua ,sunt insarcinata in 11 saptamani ,la actualul loc de munca am anuntat sarcina .M-am simtit rau si au inceput problemele .Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)