In anul 1984, tatalui meu i-au fost confiscate monede si bijuterii din aur si a fost obligat la plata unei despagubiri de 60000 lei catre BNR pentru 20 momezi pe care le folosise pt o lucrare dentara si nu au mai putut fi confiscate. In plus, a fost condamnat la 2 ani si 2 ani si sase luni inchisoare (pentru detinere si pt. prelucrare). In baza OUG 190/2000 cu modificarile si completarile ulterioare, am obtinut in instanta dreptul pentru restituirea catorva monezi care mai existau fizic la BNR si plata contravalorii pt. cele care au fost topite. Ni s-a respins capatul de cerere privind recuperarea despagubirii sumei de 60000 lei platita catre BNR, actualizata cu coeficientul de inflatie la zi. Motivarile au fost diverse: ba ca ar fi o creanta, ba ca OUG 190 nu prevede acest caz. Ce mai pot incerca pt recuperarea acestor bani?
si parintii mei au avut aceiasi problema doar ca ei l-au utilizat in totalitate (tot pentru lucrari dentare) si nu au avut ce le confisca. Au platit despagubirea la banca ,echivalent cu contravaloarea aurului folosit si facut inchisoarea de rigoare. In instanta nu au rezolvat nimic pe motiv ca nu se incadreaza in OUG 190/2000. Daca ajungeti in parlament veniti cu o initiativa legislativa, altfel, in afara de pagubiti, nu mai are nimeni interes. Cine e trebuit sa ia, a luat chiar si fara prevederi legale.