avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... restituire metale pretioase
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

restituire metale pretioase

In anul 1984, tatalui meu i-au fost confiscate monede si bijuterii din aur si a fost obligat la plata unei despagubiri de 60000 lei catre BNR pentru 20 momezi pe care le folosise pt o lucrare dentara si nu au mai putut fi confiscate. In plus, a fost condamnat la 2 ani si 2 ani si sase luni inchisoare (pentru detinere si pt. prelucrare). In baza OUG 190/2000 cu modificarile si completarile ulterioare, am obtinut in instanta dreptul pentru restituirea catorva monezi care mai existau fizic la BNR si plata contravalorii pt. cele care au fost topite. Ni s-a respins capatul de cerere privind recuperarea despagubirii sumei de 60000 lei platita catre BNR, actualizata cu coeficientul de inflatie la zi. Motivarile au fost diverse: ba ca ar fi o creanta, ba ca OUG 190 nu prevede acest caz. Ce mai pot incerca pt recuperarea acestor bani?
Cel mai recent răspuns: jan01 , utilizator 15:42, 20 Martie 2009
si parintii mei au avut aceiasi problema doar ca ei l-au utilizat in totalitate (tot pentru lucrari dentare) si nu au avut ce le confisca. Au platit despagubirea la banca ,echivalent cu contravaloarea aurului folosit si facut inchisoarea de rigoare. In instanta nu au rezolvat nimic pe motiv ca nu se incadreaza in OUG 190/2000. Daca ajungeti in parlament veniti cu o initiativa legislativa, altfel, in afara de pagubiti, nu mai are nimeni interes. Cine e trebuit sa ia, a luat chiar si fara prevederi legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum recuperez o creanta impotriva bnr? aris01 aris01 Cum pot recupera o creanta de la BNR? Aceasta reprezinta o despagubire ceruta in anul 1983 de BNR in baza Decretelor 244/1978 si 210/191960 si reprezinta ... (vezi toată discuția)
Recuperare c/v monezi aur confiscate abuziv GRASON GRASON Se mai poat recupera monezile de aur confiscate abuziv( sau c/v lor in cazul in care au topite ) [prin actiune impotriva BANCII NATIONALE in anul 2011? Care ... (vezi toată discuția)
Monede de aur confiscate gheorghetimbus gheorghetimbus Buna, In anul 1972 mi s-au confiscat monede de aur , ca.100grame 22karate si am plait o amenda de 8000lei vechi (1972?). Sant plecat din Romania din1990 si as ... (vezi toată discuția)