avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare bon motorina din Macedonia
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare bon motorina din Macedonia

Buna ziua.

Am urmatoarea intrebare:
Administratorul firmei a achitat cu cardul firmei la o benzinarie din Macedonia. Cum inregistrez bonul de motorina? Ce declaratie trebuie intocmita? Macedonia este in UE? Stiu ca a aderat.

Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 21:38, 9 August 2013
Macedonia nu este membra UE. Aveti aici statele [ link extern ]

Bonul se inregistreaza pe baza de decont cheltuieli. Nu se declara niciunde.

Mai jos e cazul in care achizitia pe baza de bon era din stat UE.

Si daca era achizitia din stat membru UE, achizitia nu era intracomunitara:

ART. 130^1 Achiziţiile intracomunitare de bunuri
(1) Se consideră achiziţie intracomunitară de bunuri obţinerea dreptului de a dispune, ca şi un proprietar, de bunuri mobile corporale expediate sau transportate la destinaţia indicată de cumpărător, de către furnizor, de către cumpărător sau de către altă persoană, în contul furnizorului sau al cumpărătorului, către un stat membru, altul decât cel de plecare a transportului sau de expediere a bunurilor.


Achizitia din stat UE pe baza de bon este achizitie locala in statul membru respectiv si este neimpozabila in Romania. Pt ca nu se face dovada ca combustibilul a parasit statul respectiv, ca sa fie considerata achiz. intracomunitara.
Ultima modificare: Vineri, 9 August 2013
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura externa stmadalina stmadalina Buna ziua, Va rog sa imi raspundeti la urmatoare intrebare : Sunt de la o firma din Bucuresti care are contact de colaborare cu X Romania.Intr-o deplasare ... (vezi toată discuția)
Factura pe firma straina, livrare in romania, se considera livrare intracomunitara? LuceNera LuceNera Buna ziua. Sunt o PFA platitoare de TVA si trebuie sa emit o factura catre o firma inregistrata in Germania, cu numar fiscal 12180/60302. Livrarea efectiva ... (vezi toată discuția)
Tva la marfa second-hand kerekesmargo kerekesmargo Buna ziua ! art.1522 din codul fiscal - regimul special pentru bunurile second-hand- se refera si la haine. ,exista ceva reglementari speciale in privinta ... (vezi toată discuția)